V&F: Pridobili 645.000 € za večnamensko pot

0
1026

Mestna občina Novo mesto nadaljuje z uspešnim črpanjem evropskih in državnih sredstev, saj je s strani Službe vlade Republike Slovenije za razvoj in kohezijsko politiko (SVRK) prejela odločbo o odobritvi dobrih 645 tisočakov sofinancerskih sredstev za projekt izgradnje večnamenske poti ob Levičnikovi cesti. Prepotrebna povezava za pešce in kolesarje med Ločno in Žabjo vasjo je v gradnji od začetka jeseni, vrednost celotne investicije znaša 1.248.084,69 evrov, pogodbeni rok za končanje gradbenih del pa se izteče konec maja 2019.

V okviru investicije se gradi večnamensko pot ob desnem robu Levičnikove ceste v smeri proti Žabji vasi, in sicer v dolžini 1,2 kilometra in širini 3 metrov, pločnik ob levem robu glavne ceste v dolžini 110 metrov in večnamensko pot na priključku Ragovo v dolžini 100 metrov. Poleg izgradnje večnamenske poti bo urejen tudi nov prehod za pešce in kolesarje v križišču priključka Ragovo in lokalne ceste. V sklopu ureditve prečkanja pešcev in kolesarjev na glavni cesti sta predvidena dva prometna otoka – ločilni otok na glavni cesti in usmerjevalni otok v območju priključka Ragovo.

Omenjeni cestni odsek je sedaj neosvetljen, brez avtobusnih postajališč, pločnikov in kolesarskih površin, z zatravljenimi bankinami in je za kolesarjenje neprimeren, kar pomeni, da je kolesarsko omrežje tu prekinjeno. Projekt tako za kolesarje predstavlja novo povezavo med dvema velikima stanovanjskima in zaposlitvenima središčema – Ločno in Žabjo vasjo ter prispeva pomemben del k sklenitvi novomeškega kolesarskega omrežja, kar je v zadnjih letih ena ključnih prioritet trajnostnega razvoje občine.

Po odločbi SVRK bo 80 odstotkov sofinancerskih sredstev prispeval Evropski kohezijski sklad, preostanek pa država.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj