V&F: S tovornjakom obvisel nad avtocesto

1
845

Del gorenjske avtoceste je bil zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila na nadvozu avtoceste, zaprta za ves promet štiri ure.

Okoli 13. ure je voznika tovornega vozila med vožnjo po regionalni cesti od Zapog proti Vodicam zaradi vožnje preblizu robu vozišča na nadvozu potegnilo desno, tako da je zapeljal na pločnik. Pri tem je tovorno vozilo obrnilo in prebilo je ograjo nadvoza.

Tovornjak je obvisel s prednjimi kolesi preko roba nadvoza, del ograje pa je padel na avtocesto ter poškodoval osebno vozilo, ki je ravno takrat pripeljalo mimo.

Zaradi nevarnosti, da bi tovorno vozilo padlo na vozišče avtoceste, so del avtoceste Brnik-Šmartno v smeri proti Ljubljani zaprli, prav tako so zaprli uvoz Vodice proti Ljubljani in regionalno cesto Zbilje – Vodice na nadvozu čez avtocesto.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so policisti z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovili, da je voznik tovornega vozila vozil po reg. cesti od Zapog proti Vodicam. Zaradi vožnje preblizu robu vozišča ga je na nadvozu potegnilo desno, tako da je zapeljal na pločnik, pri tem je tovorno vozilo obrnilo in prebilo ograjo nadvoza. Tovorno vozilo je obviselo s prednjimi kolesi preko roba nadvoza. Del ograje pa je padel na avtocesto ter poškodoval osebno vozilo, katerega voznik je takrat pripeljal po avtocesti.
V nesreči ni bil nihče poškodovan, po nestrokovni oceni pa je nastalo za okoli 18.000 evrov materialne škode.

Promet na gorenjski avtocesti je bil zaradi nesreče zaprt oz. preusmerjen, in sicer ravno prek omenjenega nadvoza, kjer se je zgodila nesreča. Čeprav smo bili na kraju dogodka tri ure kasneje, je bilo po naši laični oceni opaziti, da cestišče in omenjeni nadvoz, ni bil najbolje očiščen. Morda se motimo, morda pa tudi ne.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj