V&F: Še vedno gradbišče – kdaj v vrtec?

5
1361

S prvim septembrom naj bi odprli novo enoto vrtca Pedenjped, tako so predvidevali še aprila letos. V Sloveniji se lahko zgodi, da lahko zaradi zakonodaje določeni projekti niso izvedeni do določenega roka. In še en lep primer, ko mora naročnik na razpisu izbrati najcenejšega izvajalca del, ki pa del očitno ne uspe izpeljati do postavljenega roka, je nova enota vrtca Pedenjped v Bršljinu. Tudi na Mestni občini Novo mesto so pred začetkom gradnje predvidevali, da bo okoli 130 otrok v novi vrtec vstopilo ob začetku novega šolskega leta, ampak se to še ne bo zgodilo kmalu. Izvajalec MarkoMark Nival je podjetje, ki ima le dva zaposlena, sicer pa najema podizvajalce. A očitno pri tem projektu se je nekaj zalomilo oz. so na občini pridobivali še nekaj dovoljenj, zato naj bi se gradnja začela nekoliko kasneje. O tem smo povprašali tudi pristojne na občini, ki nam bodo posredovali odgovore.

A navzlic vsemu bi pričakovali, da bo danes na gradbišču kot na gradbišču, a smo opazili le dva delavca, ki naj bi nekaj urejala pred vrtcem, a še to niste vedela kaj. Z njimi je bil še nekakšen delodajalec, ki jima je delil naloge. V sami zgradbi pa sta bila še dva delavca, ki sta urejala električno instalacijo.

Izvajalec milijonskega projekta, je podjetje MarkoMark Nival, ki ima le dva zaposlena delavca. Dan pred začetkom novega šolskega leta je območje, kjer gradijo vrtec, torej med Osnovno šolo Bršljin in vrtcem Ostržek, še vedno pravo gradbišče in do finalizacije objekta bo minilo še nekaj časa. Prav tako so zaradi gradnje vrtca uničene nekatere športne površine oz. igrišča osnovne šole. Igrišča pa so postala tudi parkirišča. Ob začetku novega šolskega leta bodo morali v okolici šole poskrbeti še za dodatno varnost, saj je veliko izkopanih jarkov in podobno.

A vseeno so se v vrtcu Pedenjped znašli in za otroke lepo poskrbeli. V dogovoru s straši bo 96 malčkov svojo igrivo mladost preživelo v Plesnem studiu Novo mesto, kjer so prijetno uredili prostore in seveda upajmo, da bodo še to jesen lahko vstopili tudi v svoj novi vrtec.

Za potrebe gradnje vrtca je namenjen del parcele v velikosti 4.102 m2. Od tega bo 812 m2 zavzemal objekt, 2.030 m2ograjene zelene igralne površine in vhodna ploščad, 409 m2 neograjene zelene površine, 213 m2 pa tlakovani peš dostop. Vrtec bo večinoma pritličen, z dvema prehodoma v nadstropje. Eden bo namenjen vodstvenim prostorom, drugi nadvišanju osrednjega prostora in umestitvi tehničnih prostorov. V vrtcu bodo urejene štiri igralnice za prvo starostno obdobje in dve igralnici za drugo starostno obdobje ter razdelilna kuhinja, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor in prostori za vodstvo vrtca.

5 KOMENTARJI

  1. V dogovoru s starši? Nas ni nihče nič vprašal… Pa tudi o zamudi se govori na pamet očitno, najprej “samo 14 dni bo”, potem “upamo da bo narejeno do konca septembra” in zdaj “upamo da se bodo selili še to jesen”?!? Sramota za občino in izvajalca!

  2. Ma kdo se sekira za en vrtec, samo da je noč na Krki uspela in se je vedno nasmejani župan poslikal po dolgem in počez.
    Vrtec bo do volitev zagotovo končan, potem se bomo pa hvalili, narod bo pa vse itak pozabil v mesecu dni.
    Se pa sprašujem koliko časa bo trajala 14 mesečna preobrazba novomeškega Glavnega trga. Če bo to narejeno v tem roku dam za odojka, spečemo ga pa na Trgu, OK?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj