V&F: V avtu eksplozija plina, moški huje poškodovan

V&F: V avtu eksplozija plina, moški huje poškodovan

-
21 6277

Poročali smo o siloviti eksploziji, ki je odjeknila v vozilu, v središču Novega mesta. Znane so nekatere podrobnosti, ki so jih posredovali z novomeške Policijske uprave:

Novomeški policisti so bili nekaj po 19. uri obveščeni, da naj bi na Prešernovem trgu gorelo vozilo, ena oseba pa naj bi bila poškodovana. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov in kriminalistov naj bi
49-letni moški vozil osebni avtomobil Kia ceed in v prtljažnem delu vozila prevažal plinsko jeklenko. Med vožnjo naj bi prišlo do eksplozije plina in požara, goreče vozilo pa je obstalo na vozišču. Hudo poškodovanega voznika, ki je sam zapustil vozilo, so reševalci odpeljali v novomeški Urgentni
center, od tam pa v UKC Ljubljana. Požar so gasilci pogasili, policisti in kriminalisti pa so zavarovali avtomobil in plinsko jeklenko in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin oziroma vzroka za nastanek eksplozije in požara. Ob eksploziji je bilo poškodovano tudi vozilo, parkirano v bližini in okno bližnje stavbe. Po zaključeni preiskavi bodo kriminalisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, je še sporočila Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi PU Nm.

Pred tem…

Okoli 19.20 ure je v samem središču Novega mesta, na Prešernovem trgu, odjeknila silovita eksplozija, v kateri je bila ena oseba poškodovana in prepeljana v novomeški Urgentni center. Po prvih neuradnih informacijah je eksplodiralo v vozilu poškodovanega, ki se je peljal mimo zgradbe, kjer ima prostore tudi novomeški Zavod za zdravstveno zavarovanje. Ognjeni zublji so takoj zajeli vozilo, moški pa je po prvih neuradnih informacijah utrpel opekline in ni v življenjski nevarnosti, je za DolenjskaNews povedala Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi PU Novo mesto. Neuradno smo izvedeli, da so gasilci novomeškega GRC-ja osebo rešili v zadnjem trenutku, saj naj bi ob eksploziji, morda tudi prej, izgubila zavest.

Po neuradnih informacijah naj bi eksplodiralo zaradi uhajanja plina, neuradno naj bi eksplodirala plinska jeklenka v vozilu. Več bo znanega v petek. Kriminalistična preiskava poteka. V eksploziji je bilo poškodovano še eno osebno vozilo, prav tako je počila šipa na zgradbi Zavoda.