četrtek, 28 marca, 2024
DomaVremeV&F: Sledi razjasnitev. Pripravljeni na mraz?

V&F: Sledi razjasnitev. Pripravljeni na mraz?

V krajih s snežno odejo bodo jutra v prihodnjih dneh zelo mrzla. Mraz bo sredi tedna prehodno nekoliko popustil, a že ob koncu tedna bo spet bolj pritisnil, saj bo zapihal ledeno mrzel buran iz Sibirije.

Ponedeljek bo na Gorenjskem in Primorskem sončen, drugod bo sprva še oblačno. Rahlo sneženje bo dopoldne povsod ponehalo, najkasneje na Kočevskem in v Beli krajini. Popoldne se bo postopno jasnilo, prav tako bo slabela burja na Primorskem. V večjem delu vzhodne Slovenije bo popoldne stopinja ali dve nad ničlo. V osrednji Sloveniji bodo tri stopinje, na Primorskem bo 6 oz. 7 st. C. Precej bolj mrzlo bo v alpskih dolinah, kjer bodo 4 stopinje pod ničlo.

Jutri bo v Julijskih Alpah in Karavankah sončno že od jutra, drugod bo dopoldne še oblačno s kakšno snežinko, popoldne pa se bo od SZ-da delno zjasnilo.

V noči na torek se bo veter marsikje povsem polegel, zato bo torkovo jutro kar mrzlo. V večjem delu države bo okoli -7, na mrazu izpostavljenih legah s snežno odejo tudi okoli -15 stopinj. Dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo marsikje prehodno pooblačilo, a bo ostalo suho. Sreda bo pod vplivom okrepljenega SZ vetra verjetno najlepši dan tedna, saj oblakov na nebu skoraj ne bo, zaradi suhega zraka pa bo modrina neba zelo izrazita. V nadaljevanju tedna bo oblačnosti spet nekoliko več. Od SV-da se bo nad naše kraje postopno razširila sibirska zračna masa z zelo nizkimi temperaturami. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča