V&F: Sneži

V&F: Sneži

-
0 224

Dopoldne bo rahlo snežilo predvsem v južni polovici Slovenije, nekaj snežink lahko občasno zanese bolj proti severu. Ob naši južni meji lahko zapade nekaj centimetrov snega. Četrtkovo popoldne bo oblačno in suho. Na Primorskem bo nekaj sonca. Tukaj se bo ob šibki burji uspelo ogreti nekje do 8 stopinj, drugje po Sloveniji bo od 1 do 2 stopinji, na Gorenjskem do stopinje pod ničlo.

V noči na petek nas bodo od JZ dosegle nove padavine. Na Primorskem bo deževalo, drugod bo snežilo, v petek dopoldne pa bo zaradi občutne otoplitve sneg prešel v dež. Na vzhodu Slovenije bo padavin malo, marsikje bo suho, največ padavin bo v Posočju. Meja sneženja se bo prehodno dvignila na okoli 1500m.

Sobota bo oblačna s pogostimi padavinami, ki jih bo več v zahodni Sloveniji. Za januar bo toplo, zjutraj bo 4, čez dan okoli 8 stopinj, na vzhodu pa vse do 13 stopinj Celzija. Oblačno vreme bo tudi v nedeljo, občasno bo še deževalo. V višinah se bo postopno hladilo in zvečer lahko kakšna snežinka pripleše do tal. Zjutraj bo 2, čez dan okoli 6 stopinj.