V&F: Spokojen dan predramile nevihte

V&F: Spokojen dan predramile nevihte

-
0 2036

Popoldne se je po razgretem ozračjem nad Slovenijo razvilo nekaj neviht, najprej na Notranjskem, kasneje pa tudi drugje, tudi nad Belo krajino in okoli 17. ure ure tudi nad delom Dolenjske. Pred padavinami je zagrmelo in zapihal je okrepljen veter. Tipično poletno vreme, ki pa se bo zvečer umirilo. Marsikje ste lahko opazili tudi mavrico.

Zvečer bodo plohe ponehale. V prvem delu noči bo precej jasno, proti jutru pa se bo oblačnost v zahodni Sloveniji povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16.

Jutri bodo v zahodnih krajih že zjutraj krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo dopoldne segle do osrednje Slovenije. Sredi dneva bodo plohe povsod ponehale, popoldne se bo postopno zjasnilo. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, v vzhodnih krajih do 25 °C.

OBETI
V torek bo povečini sončno, proti večeru pa bo oblačnost od jugozahoda pričela naraščati. Pihal bo povečini šibak jugozahodni veter. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno rahlo deževalo. (arso)