V&F: Sredi mesta lov za etničnimi

V&F: Sredi mesta lov za etničnimi

-
32 5851

V nedeljo zvečer, nekaj po 20. uri, se je v središču Novega mesta odvijala prava filmska akcija, ki se je med drugim zaključila s poškodovanim policijskim vozilom. Po naših neuradnih informacijah so policisti poskušali zaustaviti voznika, ki pa policijskih navodil ni upošteval. Počilo je pri Šmihelskem mostu. Posredovali so tudi reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto.

S Policijske uprave Novo mesto so nam posredovali sporočili:

V nedeljo zvečer so prometni policisti v Novem mestu peljali za osebnim avtomobilom, ki ni ustavljal pred rdelo lučjo semaforja, nato pa ni upošteval modre luči in sirene in ni hotel ustaviti. Na Šmihelskem mostu mu je zmanjkalo prostora, ker so na rdeči luči stala druga vozila. Pri manevriranju, ker je se je očitno hotel ogniti policijskemu vozilu in pobegniti, je trčil v zadnji del službenega vozila prometnih policistov.

46-letni Novomeščan je bil pri trku lažje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico. Pred bolnišnico se je začelo zbirati več znancev poškodovanega voznika in ker je vse kazalo na kršitev javnega reda in miru, je operativno komunikacijski center tja napotili več policistov, med njimi tudi policiste posebne policijske enote. Čez kakšno uro se je situacija umirila, občane pa so policisti napotili domov.

42-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj in cestnoprometnih prekrškov, ima veljavno vozniško dovoljenje, njegov Ford focus pa je veljavno registriran. Prisotnosti alkohola policisti pri
vozniku niso ugotovili, so pa odvzeli registrske tablice vozila, ki je bilo zaradi trka nevozno. Zaradi več prometnih prekrškov mu bodo napisali plačilni nalog, prav tako pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje.