V&F: Strelski obračun v Šmihelu, ena oseba mrtva

4
12346

V Novem mestu se je okoli 23. ure zgodil strelski obračun v romskem naselju v Šmihelu. Po naših neuradnih informacijah je umrla najmanj ena oseba, še ena oseba je ranjena. Kot so sporočili s PU Nm je v streljanju umrl 39-letni moški, 20- letni moški pa je hudo poškodovan. Policisti so odvzeli prostost 18-letnemu osumljencu.

Na prizorišču dogodka so bile številne oborožene policijske patrulje, ki so poskrbele za umirjanje razmer. Ob prizorišče dogodka so prišli številni Romi iz različnih koncev Dolenjske in Kočevske.

Policijsko sporočilo:

Včeraj okoli 23. ure smo bili obveščeni, da naj bi v naselju v okolici Novega mesta prišlo do spora in streljanja. Dve osebi sta bili prepeljani v novomeško bolnišnico. Zaradi poškodb s strelnim orožjem je 39-letni moški v bolnišnici umrl, 20-letni moški pa je hudo poškodovan in se še zdravi v
bolnišnici. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Policisti so vzpostavili javni red in mir, zavarovali širše območje in pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Že ponoči so novomeški kriminalisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in odredili pridržanje. O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec, ki sta se udeležila ogleda.
Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo.

Policisti in kriminalisti tudi danesi nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj