V&F: Toliko Sončkov na Dolenjskem še ni bilo ;)

0
836

Na Dolenjskem je danes sijalo neboroj sonc, saj je Sonček, društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, pripravil vseslovensko srečanje sončkov, ki delujejo pod okriljem Zveze Sonček. In res, prišli so iz vse Slovenije.

Domače društvo je ob tej priložnosti obeležili tudi 35. obletnico delovanja. Prireditev, z bogatim programom, se je odvijala na Grmu – centru biotehnike in turizma, na Sevnem. Nastopili so številni glasbeniki in plesalci ter ostali: ženski pevski zbor Jasmin, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto, KUD, Folklorna skupina Zeleni Jurij, Kres, Ansambla Korenine in Lenarti, Bort Ross, Lamai, otroška modna revija Seevil, Folklorna društvo Kres, harmonikarji Aleksander, Anej in Žan, pa miličnik Janez (Franci Kek). Z nastopom sta še posebej navdušila Tilen, ki je imel mini koncert s Koreninami in Danijela, ki je odlično zapela tri pesmi.

Ob tej priložnosti so organizatorji pripravili tudi zanimive stojnice, na obisk so prišli vodniki s svojim terapevtski psmi – Tačke pomagačke Dolenjska, pilates, delavnica feldenkrais, predstavitev konjeniške policije in PU Nm, gasilcev GRC Nm, reševalcev Nujne medicinske pomoči ZD Nm. Za obiskovalce je bila še posebej zanimiva stojnica Bioexa – z eksotičnimi živalmi, na ogled pa so bile tudi male domače živali. Marsikateri izmed udeležencev je spremenil svoj obraz s poslikavo obraza, za dobrote so poskrbele žene in dekleta aktiva kmečkih žena Šmarnice iz Šentruperta. Številni pa so izkoristili izjemno priložnost in so se popeljali s kočijami in motorji članov Goldwing Dolenjska, slednji oz. pripadnice nežnejšega spola pa so pekle palačinke, …… Bilo je lepo, iskreno, sončno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj