V&F: Topli dnevi, gremo v naravo

V&F: Topli dnevi, gremo v naravo

-
0 56

Od torka do petka bo pihal jugozahodni veter. Popoldanske temperature bodo med 10 in 15 stopinj C. Vsekakor je ob takšnih temperaturah škoda preživeti za štirimi stenami. Če se morda niste odpravili na smučanje, pa se lahko odpravite na prijetne sprehode. Zanimivih lokacij ne manjka.

V torek bo delno jasno, predvsem v zahodni in severovzhodni Sloveniji občasno pretežno oblačno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, ob morju do 5, najvišje dnevne od 8 do 13 stopinj C.

OBETI
V sredo in četrtek bo pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. V severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

V petek bodo naši kraji pod vplivom zahodnih do jugozahodnih vetrov, predvidoma v noči na soboto pa pričakujemo prehod hladne fronte. Od nedelje naprej bo nad našim območje visokega zračnega pritiska, ki bo v torek oslabelo. V višinah bodo pihali jugozahodni vetrovi. Od srede naprej bo spet možen vpliv front z Atlantika.

V petek bo prevladovalo oblačno vreme, padavine se bodo okrepile in razširile na vso Slovenijo. Pihal bo jugozahodni veter. V noči na soboto se bo hladilo, meja sneženja se bo spuščala, lahko do nižin. V soboto bodo padavine ponehale, na Primorskem bo pihala burja. Od nedelje do torka bo suho vreme. V sredo bo spet nekaj možnosti za padavine. (arso)