V&F: Trk tovornih vozil in požar, ob 19.45 AC odprta

0
2802

Nekaj pred 14. uro se je na dolenjski avtocesti med vkopom Medvedjek, v smeri Ljubljane, zgodila prometna nesreča. Udeleženi sta bili dve tovorni vozili. Tovornjak za prevoz osebnih vozil so zajeli ognjeni zublji, ki pa so jih gasilci PGD Velika Loka, Trebnje, … hitro pogasili. Ob voznika sta se v nesreči poškodovala. Škoda je velika. Dolenjska AC je bila od izvoza Trebnje-Zahod do Biča, v smeri Ljubljane, zaprta šest ur. Promet so sprostili ob 19.45 uri.

Razmere na cestah spremljajte TUKAJ.

S Policijske uprave Nm so sporočili: Po prvih ugotovitvah policistov s kraja nesreče, sta trčili dve tovorni vozili. Po trčenju je s tovornega vozila za prevoz osebnih avtomobilov popadalo nekaj vozil, tovornjak in vozila pa so zajeli ognjeni zublji. Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Enega izmed udeleženih voznikov so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Avtocesta je na tem delu zaprta za ves promet. Obvoz urejajo policisti in se z različnimi ukrepi trudijo zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah. Tudi voznike osebnih vozil, ki so na območju nesreče obtičali na avtocesti, policisti preusmerjajo in spremljajo do izvoza z avtoceste (video). Vse voznike pa prosimo za strpnost in dosledno upoštevanje navodil policistov.

(FOTO: DNS in PGD VELIKA LOKA)