V&F: Tudi to je policija

35700
536

Ja, tudi to je policija. Novomeška Policijska uprava že nekaj let uspešno izvaja projekt Blazinice tolažbe. Biti policist je poslanstvo in način življenja. Pobudnica projekta je Staši Zupanc, policistka s PU Nm, ki želi, da blazinica tolažbe simbolizira nevidne povezave in stke niti med ljudmi ter ozavesti javnost, da je policija tukaj, da pomaga. Posebej sporočilno je tudi dejstvo, da so blazinice izdelale žene, matere in dekleta, vse zaposlene v policiji, ki jih je vodil materinski čut in skrb za sočloveka. Najprej so blazinice več mesecev izdelovale zaposlene na Policijski upravi Novo mesto, zdaj pa znanje prenašajo na policistke po vsej Sloveniji.

Od lanskega oktobra pa so bili izredno pridni tudi učenci Osnovne šole Dragotin Kette– šole za otroke s posebnimi potrebami iz Novega mesta. Učenci 7. razredov so danes policistom predali čudovite blazinice. Ob dogodku so pripravili prireditev. Učenci so ob predaji blazinic prebrali tudi sporočila. Za obogatitev dogodka pa so poskrbeli še člani policijskega orkestra. Pihalni kvintet je na simpatičen način predstavil svoje instrumente in vsem zbranim zaigral nekaj skladb.

Ročno sešite blazinice so namenjene otrokom, ki so priče ali so udeleženi v dogodkih, ki jih obravnavajo policisti (nasilje v družini, prometne nesreče, nasilna kazniva dejanja, kršitve javnega reda in miru, samomori ipd.). Blazinice policisti ob takšnih dogodkih podarjajo otrokom in na ta način poskušajo najmlajšim omiliti bolečo izkušnjo. S tem dejanjem otrokom sporočajo, da jim lahko zaupajo in da lahko pri policistih vedno poiščejo pomoč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj