četrtek, 18 aprila, 2024
DomaLokalnoV&F: V Bršljinu zasijal Center Sonček Nm

V&F: V Bršljinu zasijal Center Sonček Nm

V Hederi v Bršljinu so danes predali namenu nove prostore Centra Sonček Novo mesto. Gre za stičišče ustvarjalnih energij in kulture sobivanja v skupnosti, kjer bosta Društvo Sonček Dolenjske in Bele krajine ter novomeška enota varstveno delovnega centra Zveze Sonček, ki deluje v Novem mestu od leta 2009. 

Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine je nevladna, prostovoljna invalidska organizacija, ki v tej regiji od leta 1983 združuje osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove starše, zakonite zastopnike, strokovne delavce in ostale osebe.

V Sončku so navdušenimi nad novimi prostori, ki so izredno funkcionalni in enostavno dostopni. Ob današnji predaji prostorov so se tako zahvalili vsem, ki jim pri lažjem sobivanju in vključevanju v družbo pomagajo. Prav tako so se iskreno zahvalili vsem donatorjem z neizmernim čutom za družbeno odgovornost. Zbrane so nagovorili predsednik Sončka – Dolenjske in Bele krajine Slavko Črnič, direktor Zveze Sonček Iztok Suhadolnik, državni sekretar z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Cveto Uršič, podžupanja MO Nm Sara Tomšič in župan Občine Škocjan Jože Kapler, slednji oz. Škocjan s Sončki odlično sodeluje že več kot 5 let. Nov veliki projekt Sončka in Škocjana pa se bo zgodil predvidoma jeseni, ko bo na Bučki zažarela eko-kmetija oz. bivalna enota za Sončke.

Zbrane je s prelestnim glasom zazibala Anja Pavlin, novomeška glasbenica, članica skupine Tretji kanu. Z lutkovno predstavo Veveriček posebne sorte pa so navdušili uporabniki Centra Sonček. 

Piko na i čudovitemu dogodku je postavil Nejc Goršin Fabjan, član društva in uporabnik programov, ki je v zadnjih letih vključen v integrirano zaposlitev v okviru novomeškega VDC Sonček. Nejc, ki vas lahko postreže v novomeški Hiši kulinarike, je z besedami pobožal srca vseh in orosil oči, ko se je iskreno zahvalili Violeti Suhadolnik, gonilni sili Sončka, ki prav danes praznuje osebni praznik.

Bil je krasen dan, smo prepričani: Borut Antončič, Anja Pavlin in jst (beri jaz).  Hvala in naj sije ta VAŠA pozitivna energija še naprej, mi smo vedno z Vami. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča