petek, 3 maja, 2024
DomaKronikaV&F: V Kandiji požar iz drvarnice na dva objekta

V&F: V Kandiji požar iz drvarnice na dva objekta

Okoli 13.40 ure je v središču Novega mesta, na območju Kandije, zagorelo. Po poročanju novomeškega Regijskega centra za obveščanje je zagorel leseni pomožni objekt ob stanovanjskem objektu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so omejili in pogasili požar, ki se je iz pomožnega objekta razširil na dva stanovanjska objekta in ju ožgal. V požaru ni bil nihče poškodovan.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je zagorelo v pomožnem lesenem objektu ob stanovanjski hiši, kjer je bilo akumulatorsko orodje priključeno v električno omrežje. Ogenj se je razširil na celotni objekt, zaradi visoke temperature pa so popokala stekla oken na sosednjih objektih. Po prvih ocenah je v požaru nastalo za več kot 50.000 evrov škode. Kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kot so nam sporočili bralci so prvi na kraj dogodka prispeli reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nm in se prvi spopadli z ognjenimi zublji.

(video: Alan)

(foto: Alan, Janez)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča