V&F: V Krki na Krki z novim pomolom

V&F: V Krki na Krki z novim pomolom

-
0 1647

Pred dobrim tednom dni smo pisali o izredno obiskanem kopališču na Krki, ki z jezom povezuje vas Krka v Novem mestu z mlinom v Mačkovcu. Sicer neuradno kopališče je namreč izredno obiskano, zmotil nas je le dotrajan pomol na kopališču, ki pa je v teh dneh doživel prenovo.

Na travniku domačinov, ki poskrbijo, da je vedno pokošen, prav tako tudi za odpadke, se zbira mlado in staro. Ker je dve leti nazaj poleg ujme, leseni pomol, načel tudi zob časa, je slednji predstavljal nekaj več previdnosti. In domačini so v soboto začeli s prenovo pomola in jo tudi lepo končali. Zamenjali so dotrajane plohe in deske in kompozicijo učvrstili.

Vodja prenove je bil Matej Judež, ki je imel pomoč ‘tesarskih vajencev’: Luka Kramar, Marko Judež, Jani Kramar Miha Ivančič in Domen Gačnik. Ekipa je posebej pohvalila najbližje sosede pomola – družino Klemenčič, ki je večkrat čez dan poskrbela za dobrodošlo osvežitev, Francija Judeža, ki je poskrbel za prevoz lesa in domačo družino »investitorjev«, ki je poskrbela za likof, ki se za tako akcijo spodobi.

In v poletnih vročih mesecih bo tukaj spet zelo živahno, družabno in na lastno odgovornost še bolj varno. Kopališče je v Novem mestu zagotovo najbolj obiskano.

Na Krki je bilo danes sicer nekaj manj kopalcev, a vseeno jih je veliko uživalo v veslanju, spet drugi v ribolovu. Menda prijemajo ščuke. 😉

VIDEO: PRENOVLJENI POMOL V KRKI NA KRKI, NM

VIDEO: PRENOVLJENI POMOL V KRKI NA KRKI, NM

Geplaatst door Dolenjskanews op Dinsdag 25 juni 2019