V&F: V nesreči huje poškodovan motorist

V&F: V nesreči huje poškodovan motorist

-
3 3563

Okoli 9.45 ure se je v križišču z Ljubljansko cesto v Bršljinu, Novo mesto, zgodila prometna nesreča. Udeležena sta bila voznik skuterja in osebnega vozila Seat Ibiza. V nesreči se je poškodoval voznik skuterja, ki so ga reševalci Nujne medicinske pomoči ZD Nm prepeljali v novomeški Urgentni center. Posredovali so še gasilci GRC Nm in novomeški policisti.

Novomeški prometniki so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila, ki je v križišču ob zavijanju levo odvzel prednost 50-letnemu motoristu, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Po trčenju je motorist padel na vetrobransko steklo in hudo poškodovan obležal na vozišču. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Popoldne se je zgodila še ena nesreča, ki jo je povzročil pijan voznik mopeda. Ob 18.30 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Cesti brigad v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je nesrečo povzročil 27-letni voznik mopeda, ki je odvzel prednost 23-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Mopedist in sopotnik, ki med vožnjo nista uporabljala varnostne čelade, sta po trčenju padla in se lažje poškodovala. Oskrbeli so ju v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je mopedist vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,96 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.