V&F: V Novem mestu vas lahko ustrelijo kar tako!

0
23483

In slednje kar boste prebrali v nadaljevanju pričevanja oseb, ki so se soočile z izstreljenimi naboji v hišo in avto, zahteva temeljito obravnavo, preiskavo ter ureditev razmer. V Sloveniji imamo tako na lokalnem kot državnem nivoju več institucij, ki so za slednje pristojne.

Namreč, nekateri predeli Novega mesta oz. t.i. znana okolica je za življenje ostalih prebivalcev, ki živijo v neposredni bližini, nevarno, tvegano za življenje. Seveda bo marsikdo rekel, da je to povsem normalna folklora, ki se tukaj dogaja, ampak, ko mimo vaše glave letijo krogle, je to povsem nekaj drugega kot opazovanje od daleč.

Včeraj smo poročali o naboju, ki je priletel v stanovanjsko hišo, danes objavljamo še izpoved oškodovanih in zaskrbljenih ljudi, ki so doživeli, da blizu njihovih glav letijo krogle. Poleg pa dodajmo še drugo zgodbo, ko je naboj priletel v vozilo družine, ki se je peljala po cesti čez Žabjak. Prav tako pa smo prejeli fotografiji izstrelka, ki je priletel pred stanovanjsko hišo v Prečni.

PRVA ZGODBA BRALCA, KI JO NISMO OLEPŠEVALI OZ. POPRAVLJALI:

Spoštovani!

Namerno sem se in se bom še naprej, izrazil z besedo Cigan, saj je to pravilna slovenska beseda, pa jo Vi olepšujte, če že morate. Pišem Vam v zvezi z včerajšnjim dogodkom v Novem mestu oz. na dan 1.1.2020, ko smo za polnoč z družino pričakovali Novo leto. Ta (načeloma) lep dogodek, pa je pokvaril prileten izstrelek iz avtomatskega orožja (m70 oz. kalašnikov), slike priložene. Pišem Vam tudi zaradi tega saj ta priviligirana skupnost (cigani), kljub vsem priboljškom, ki jih je deležna s strani države (socialne pomoči, zneski za nakup drv oz. goriva za kurjavo, boni za Mercator in še in še, zadeve, ki lahko mi, normalni državljani, le sanjamo o njih) nenehno ogrožajo naša življenja, življenja naših otrok, živali, da ne govorim kako onesnažujejo okolje z odvrženimi smetmi, odpadnimi olji,… Kljub večkratnim pozivom pristojnim organom (policiji), se ne zgodi nič, pravzaprav so policisti tisti, ki se bojijo vstopati v ciganska naselja in izvajati mir in red, in skrbeti za varnost vseh državljanov!

    Naj Vam opišem včerajšnji dogodek: Na dan 31.12.2019 (ura je bila 20.27) sem klical na 113, in povedal, da v bližnjem ciganskem naselju Žabjek (Novo mesto) streljajo z avtomatskim orožjem (m70 / kalašnikov, ima prepoznaven zvok). Na klicnem centru so rekli,da bodo preverili nakar so me klicali nazaj čez približno eno uro ( ura je bila 21.35), in mi rekli, da so šli policisti preverit vendar tudi zaradi teme niso našli tulcev in da več ne morejo narediti. Prosim, če zna kdo razložiti kako v 1 uri od klica, pridejo na kraj dogodka, preverijo, zaslišijo priče, pregledajo teren,… Pa kdo ima tukaj koga za norca? Potem pa ko je nastopila polnoč, smo šli skupaj z družino gledati ognjemet (imamo lep razgled), in spet so se slišali rafali iz ciganskega naselja spet z avtomatsko puško, nakar je nekaj priletelo na streho in se odbilo v pločevino in obstalo nekje. Takoj nam je bilo jasno da gre za izstrelek. Prav lahko bi priletel v koga od nas, hčer ki je stara 11 let je stala centimetre stran od koder se je odbijal izstrelek. Kaj če bi kdo obležal, ranjen ali celo mrtev, kdo bi odgovarjal? Takoj smo klicali na policijo, nakar sta prišla 2 prijazna policista, razložila kakšne so stvari danes v ciganskem naselju, in da praktično ne morejo kaj dosti narediti.

Ali je to pravna država, kjer smo vsi enakovredni? Kar pridite pogledati pa naredite kakšen prispevek o tem. Pridite vsaj poslikati cestne table (vse v radiju 2km okoli ciganskega naselja Žabjak in Brezje), saj so vse luknjaste od orožja (kaliber 9mm in 7,62mm), predno jih občina (ki je zelo prijazna do ciganov) zamenja z novimi. Vsak leto ista pesem, samo vprašanje časa, kdaj se bo zgodila tragedija. Nihče si ne upa javno govoriti o tem saj se bojijo povračilnih ukrepov s strani ciganov, nihče si ne upa peš mimo ciganskega naselja, niti ustaviti z avtomobilom. Bili so primeri ko so streljali na mimo vozeče avtomobile. Otroci mečejo kamne v mimo vozeče avtomobile. Za vse to so bili vedno obveščeni policisti (njihova razlaga: “če imaš kasko zavarovanje si dober”).

Saj vem, da policist kaj dosti ne sme proti njim ukrepati, saj so (cigani) zaščiteni od države. Kaj smo pa mi delavni ljudje, ki plačujem davke, hodimo v službe, si s svojim denarjem kupujemo dobrine, plačujemo elektriko, drva, bencin, šole, vrtca, zdravstveno zavarovanje,… To imajo oni (cigani) vse zastonj (malo da država, malo pa občina). Kar malo povprašajte po okoliških trgovinah, bencinskih servisih koliko kraj je od njih, in kako policisti postopajo v takih primerih (drugače kot, če bi mene obravnavali). V okoliških gozdovih kradejo drva non-stop in jih vozijo z neizpravnimi vozili, ki niso registrirana, niti nihče od voznikov nima vozniškega dovoljenja, od države dobijo pa sredstva za nakup kurjave! Vsak dan smo državljani ogroženi, zaradi čedalje bolj pogoste ilegalne uporabe vojaškega orožja s strani (Ciganov) in pa seveda s čedalje večjim številom ciganov v ciganskem naselju. Ko prideš domov iz težkega delovnega dne, se ti pa v glavo smejijo iz svojih dragih avtomobilov (BMW, Mercedes, Audi,… novejših letnikov). Otroci, v šolah, katere obiskujejo skupaj s scigani, so nenehno maltretirani s strani ciganov, pretepanja grožnje,… Ciganski otroci manjkajo večino leta, a vendar na koncu isto naredijo razred, kot vsi ostali, da se ne bi počutili diskriminirane. Zaposleni v šolah jim perejo lase, če imajo gnide (šampon kupi država, mi ga moramo sami), perejo jim perilo,…

Verjetno sem pozabil še dosti stvari omeniti, verjamite mi, to je samo en del od privilegijev, ki so jih deležni te pripadniki etnične skupnosti, pa naj še širša javnost ve kaj o tem, saj se mi zdi, da če ne živijo z njimi (cigani), jih nič ne briga kaj se dogaja. Ta e-mail sem poslal več novinarjem, in srčno upam, da boste objavili večino, če ne vsega, saj hočem, da Vsi tisti, ki slepo verjamejo v varno, predvsem pa pravno državo, vidijo, da le ni vse tako, kot bi moralo biti, v neki civilizirani, “evropski”, državi (kot se radi pohvalijo naši izvoljenci ljudstva, s predsednikom na čelu). Bralec, ki ga izstrelek ni zadel, k sreči tudi ne njihovih najbližjih

IN ŠE DRUGA ZGODBA, KI JO JE DOŽIVELA DRUŽINA, KI SE JE PELJALA ČEZ NASELJE ŽABJAK OZ. PO CESTI NM – MIRNA PEČ

Družina se je 30. decembra 2019, med 12. in 13. uro peljala po omenjeni cesti, ko so zaslišali močan pok oz. trk v zadnjem delu vozila. Mislili so, da je v vozilo priletel kamen, a so z vožnjo nadaljevali. Kasneje so vozilo pregledali, a očitno zaradi umazanije niso opazili poškodb. Danes, 2. januarja, pa so iz prtljažnega prostora vozila zlagali stvari in opazili, da je v registrski tablici izstreljeni naboj in ne kamen! Le nekaj 10 cm višje bi se lahko zgodba končala tragično.

Torej, se bo kaj premaknilo na tem področju, ali pa bodo okoliški prebivalci etničnega naselja hodili v kevlarju oz. neprebojnih jopičih in vozili v blindiranih vozilih?

Še to naj dodam, da imamo tudi posnetek t.i. praznovanja novega leta iz Črnomlja in okolice, kjer je poleg t.i. svetlobnih raket bilo zaznati še kaj drugega. Iz dežele brez imamo tudi 8 minutni posnetek t.i. novoletnega kalašnikovega ognjemeta.

Bralec nam je poslal fotografije poškodovanega vozila, z izstrelki, ki je bilo parkirano na Kočevarjevi ulici v Bršljinu, tam kjer so stanovanjski bloki oz. živi veliko ljudi.