V&F: V Orehku sprejem za prvega in tretjega v Sloveniji

5
1902

Na Dolenjskem ne manjka odličnih športnikov in to so danes dokazali tudi kolesarji novomeške Adrie Mobil. Še posebej pa so ponosni v majhni podgurski vasici Orehek, saj je njihov vaščan, Boštjan Murn,  postal državni prvak v kategoriji mlajših mladincev. Podgurski uspeh na prvenstvu pa je s tretjim mestom dopolnil Rok Kovačič, doma iz Koroške vasi. Vaščani Orehka so za odlična mlada kolesarja pripravili sprejem, zbrala se je skoraj vsa vas, saj so ponosni na doseženo.

Fanta pa sta, vsak s svojo življenjsko zgodbo dokazala, da se z disciplino, šolo, delom tudi doma na kmetiji in nenazadnje nepredvidljivimi življenjskimi pastmi, da uspeti. Le če si to želiš, delaš, spoštuješ, sodeluješ in se tudi odpoveduješ. Čestitke in še veliko športnih in življenjskih uspehov obema in vsem, ki mlada športnika usmerjajo in jima pomagajo, strokovno in življenjsko.

Rok pa je na prijetnem snidenju z vaščani Orehka dokazal, da ima še druge talente. Poprijel je za najbolj domač podgurski instrument-harmoniko.

Ta konec tedna je bil rezerviran za kolesarska državna prvenstva na cesti. Na Dan državnosti so se kolesarji pomerili na trasi Kokrica – Tenetiše – Trstenik – Bašelj – Sr. Bela – Bobovek – Kokrica. Kar veliko težav pa je povzročalo vreme.

Na dobrih 65 kilometrih je bil med mlajšimi mladinci najboljši član Adrie Mobila Boštjan Murn, ki je z odlično vožnjo v finalnem šprintu v boju z Blažem Avbljem (Rog AS) ubranil majico državnega prvaka. Tretji je bil Rok Kovačič (Adria Mobil).

5 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj