V&F: V vsej surovosti lepota

V&F: V vsej surovosti lepota

-
0 314

Ne glede na res nizke temperature, ki smo jih beležili zadnje dni, pa nam narava ponuja čudovite poglede na svoje stvaritve. Obiskali smo Turistično kmetijo Šeruga, na Selah pri Ratežu in v idilični okolici smo lahko občudovali prave zimske stvaritve narave oz. mlinsko kolo ujeto v ledenem oklepu. Več si poglejte v videu in fotografijah.

Sicer pa bo mraz jutri popustil in v četrtek čez dan se bo na JV Slovenije ogrelo do 4 stopinje Celzija nad ničlo. Sicer bo jutro še mrzlo, do 9 stopinj pod ničlo. A že jutri zvečer in v noči na petek lahko pričakujemo padavine. Sprva dež, kasneje sneg.

V petek dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad vso Slovenijo. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, sredi dneva in popoldne pa bo dež od severa prešel v sneg. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Na JV Slovenije lahko zapade od 5 pa tudi do 20 cm. Padavine bodo ponehale šele v noči na soboto. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme. V nedeljo bo več sonca. Zjutraj bo spet mrzlo, do minus 10 stopinj. V ponedeljek pa lahko pričakujemo nove snežne padavine.