V&F: ‘Veličastnih sedem’ letos Robiju

V&F: ‘Veličastnih sedem’ letos Robiju

-
3 1815

Okrepčevalnica Pony na Velikem Slatniku je bila prizorišče okusne izbire, pod nadzorom strogih komisijskih brbončic, ki so izbrale aktualnega zmagovalca, Veličastnega 2017, med sedmimi veličastnimi, ki so pridelali dolenjsko belo vino.

Vreme že nekaj mesecev ne dela tako kot bi si želeli. Nič hudega, tega smo se navadili. In v minulem letu je prav vreme poskrbelo za mnogo sivih las, za tiste, ki jih še imate in ki imate radi delo v naravi, delo s trto. Ne glede na vse naravne pritikline, ki lahko klestijo obetavno letino, se še vedno najdejo ljudje, ki navzlic vsem ujmam najdejo razlog za prijetno druženje, vinogradništvo in kletarjenje. In ‘podgurski’ negovalci trt, so tudi zadnjo letino ocenili za odlično.

Vinogradniki v ‘podgurju’ so se aprila soočili s pozebo, kasneje s sušo. Navzlic vsemu je bil letnik 2017 odličen, čeprav je bil nekoliko bolj skromen.

In tudi letos so se domači vinogradniki slatniških vinorodnih goric in okolice odločili za ocenjevanje med sedmimi vzorci vin, dolenjsko belo. V Okrepčevalnici Pony, na Velikem Slatniku, so svojo vzorce strogi komisiji predložili: Slavko, Tone, Franc, Robi, Jani, Marjan, Janko. Tričlanska komisija oz. štiričlanska, s predsednikom, je imela zahtevno in prijetno delo. Vsi vzorci so bili dobri in odločitev je padla, da je’veličastni 2017′ pridelal Robi Fink iz Jankota/Jankoti. Vsi prisotni so mu čestitali in prijetno druženje proslavili v upanju za odlični letnik 2018, v kar ne dvomimo.

Ob odličnem letniku in čestitkah, ni manjkal kralj živali in ostalih dobrot, ki so ne glede na pomladno vreme, tipične za zimsko obdobje, ki so sta jih postregli Klavdija in Irena v Ponyju.