V&F: Velike težave zaradi vetra, za voznika usodno drevo

0
653

Okrepljen jugozahodnik, ki je dosegel Slovenijo ob poglobljenem ciklonu nad severno Evropo, je tudi po Sloveniji povzročil veliko težav, materialno škodo, izpade električne energije in zahteval življenje. Na cesti Dravograd Maribor, pri Podvelki, je umrl voznik osebnega avtomobila, na katerega je padlo drevo.

Največ težav imajo na severovzhodu Slovenije, kjer je veter tudi po nižinah v sunkih dosegal hitrosti do 100 km/h. Na JV Slovenije so bili najmočnejši sunki na Ribniškem in v Črnomlju, s sunki do okoli 80 km/h. Na Dolenjskem in v Posavju so sunki dosegali hitrost do 70 in več km/h.

Vetrolom 

  1. 2. 2020 ob 8.30 je v naselju Kanižarica, občina Črnomelj, drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja Črnomelj.
  1. 2. 2020 ob 12.05 je pri naselju Stare Žage, občina Dolenjske Toplice, drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja Dvor.
  1. 2. 2020 ob 13.10 je v ulici Stara cesta, občina Straža, drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili delavci podjetja Globevnik.
  1. 2. 2020 ob 15.13 je v Vrtni ulici v Črnomlju veter poškodoval pločevinasto obrobo na strehi stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so odstranili poškodovani del obrobe, da ne bi na koga padel.
  1. 2. 2020 ob 16.36 je pri naselju Prilozje, občina Metlika, drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili dežurni delavci komunale Metlika.

Občina Sevnica

Ob 9.14 je v naselju Zavratec, občina Sevnica, drevo padlo čez cesto. Drevo so odstranili dežurni pri CGP Sevnica.

Občina Brežice

Ob 12.33 je na relaciji ceste Župelevec – Bukošek, občina Brežice, podrto drevo na cesti. Posredovali so dežurni pri CGP Krško, ki so podrto drevo odstranili.

Ob 13.38 je na Prešernovi cesti v Brežicah, veter odkril del pločevinaste strehe na poslovnem objektu. Gasilci PGD Brežice so z latanjem pritrdili dvignjeno pločevino.

Ob 15.09 je na relaciji ceste Velike Malence – Dolenja Pirošica, občina Brežice, podrto drevo čez cesto. Posredovali so dežurni pri CGP Krško, ki so drevo odstranili.

Ob 15.22 so gasilci PGD Brežice na Černelčevi cesti v Brežicah, pomagali krovcu pri vijačenju strehe na nadstrešku ZD Brežice.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj