sreda, 22 maja, 2024
DomaŠportV&F: VN Adrie Mobil ostala doma. Zmaga Tilna Finkšta

V&F: VN Adrie Mobil ostala doma. Zmaga Tilna Finkšta

To nedeljo je bila na sporedu 8. Velika nagrada Adrie Mobil, ki je ostala doma, saj je prvi v cilj na novomeškem Glavnem trgu pripeljal Tilen Finkšt (KK Adria Mobil). Finkšt je v troboju sprinterjev ugnal Filippa Fortina (Maloja Pushbikers), že dvakratnega zmagovalca VN Adria Mobil, ki je tokrat še drugič drugi. Tretji je bil še en Italijan Luca Colnaghi iz ekipe Green Project Bardiani (edina Pro tour ekipa na dirki).

Na letošnji dirki je nastopilo 26 ekip in 176 kolesarjev iz 33 držav in 5 kontinentov. Prvič so na dirki med drugimi nastopili kolesarji iz Kitajske, Kanade in ZDA.

Pred dirko…..

Marko Kump, športni direktor: ” Dirka za Veliko nagrado Adrie Mobil drži v kolesarski karavani že od prve izvedbe izjemen ugled. Zaradi tega prihajajo na dirko dobre ekipe z močnimi kolesarji, kar naredi dirko težko in predvsem zanimivo. Dirka poteka po cestah, na katerih so naši kolesarji prevozili že nešteto kilometrov, poleg tega pa je to ena redkih priložnosti v sezoni, kjer se lahko pokažejo pred domačimi gledalci. Za nas, ekipo Adria Mobil, dirka predstavlja enega večjih ciljev sezone.”

Tilen Finkšt: “Nastopili bomo na domačem terenu, traso dirke dobro poznamo. Smo dobro pripravljeni, zato menim, da lahko posežemo po najvišjih mestih, kar smo že dokazali. To kar znamo in zmoremo moramo samo prenesti na cesto. Kljub izredno slabi vremenski napovedi, se tudi vreme popravlja, posijalo je sonce in verjamem, da bo tudi jutri tako.” (KK Adria Mobil)

(foto&video: DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča