V&F: Volkovi že drugo noč nad drobnico

30
3930

V dveh vasicah pod Gorjanci je drobnica postala glavni plen volkov. V soboto in nedeljo so volkovi napadli v vasicah Vinja vas in Konec. Dvema kmetoma so pokončali 14 živali. Volkovi so napadli na pašnikih, ki so dobesedno v vasi.

Kot je znano je prepovedan odstrela volka, tako da lahko rejci tudi v naslednjih dneh pričakujejo nove napade. Pogovarjali smo se z Jožetom Gazvodo, ki je član Lovske družine Padež. Povedal nam je, da so že v zimskem času na območju opazili volka in volkuljo, očitno pa ima par mladiče in jih je zdaj odpeljal na lov. Gazvodo kot lovca in domačina iz vasi Konec skrbi, da so zveri preblizu vasi, prav tako pa je nezadovoljen z odredbo o prepovedi odstrela druge največje zveri pri nas.

Danes je na prizorišče pokola prišel tudi Marjan Kumelj, cenilec škode z Zavoda za gozdove Novo mesto. Povedal je, da so letos na območju Gorjancev zabeležili štiri pokole, ki so jih povzročili volkove. Kumelj je prav tako opozoril, da sta zadnja pokola drobnice zaskrbljujoča, saj gre za območje, kjer je ovčereja na Dolenjskem najbolj razvita.

Vaščane predvsem skrbi, da je trop volkov v njihovi neposredni bližini in da se ne počutijo varne. O napadu smo se pogovarjali z Mirkom Pašičem, ki so mu volkovi v vasi Konec pokončali živali.

30 KOMENTARJI

  1. Sej to ni senzacija Robi z vsem spostovanjem o porocanju, jaz sem vesela da so volkovi v gozdovih gotovo se bo nasla kaksna resitev,sej mi je jasno da imajo rejci skodo,ampak to je vse naravno in pravzaprav cisto normalno dogajanje

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj