V&F: Vsak prispevek šteje

V&F: Vsak prispevek šteje

-
3 500

Danes zjutraj smo s krvodajalsko akcijo začeli Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Do sobote, 14. aprila, bomo krkaši prostovoljci na številnih dejavnostih, ki se bodo odvijale po vsej Sloveniji, že sedmo leto zapored pomagali ljudem v stiski in krepili vrednote prostovoljstva, humanosti in solidarnosti.

Prostovoljce bo združevala skupna misel – pomagati. Vsak prispevek šteje. 

Danes so Krkini prostovoljci kri darovali v Novem mestu in Ljutomeru, krvodajalske akcije pa bodo na različnih lokacijah potekale tudi v prihodnjih dneh. V šestih letih smo samo v okviru Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva darovali že 678 litrov krvi. Lani se je krvodajalske akcije v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru udeležilo 275 krkašev, letos se je prijavilo okrog 350 krvodajalcev. Krvodajalstvo tako ostaja pomemben del Krkine tradicije.

Prvi dan Krkine dobrodelne akcije so naši prostovoljci z veliko dobre volje sodelovali tudi na novomeškem Karitasu, kjer so pripravili 500 živilskih paketov za socialno ogrožene družine in posameznike, in na ljubljanskem Rdečem križu, kjer so sortirali oblačila in prav tako pripravljali živilske pakete.

Vezi, ki se spletejo med ljudmi ob tovrstnih priložnostih, so edinstvene. V videu so nam nekaj lepih misli zaupali Krkini prostovoljci leta, ki dobrodelnost živijo vse dni v letu, so še sporočili iz Krkine službe za odnose z javnostmi.