V&F: Za nesrečo na Medvedjeku odgovorna oba voznika

0
505

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so po ogledu kraja prometne nesreče in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da sta za ponedeljkovo prometno nesrečo na avtocesti pri kraju Medvedjek odgovorna oba udeležena voznika tovornih vozil, zato bodo obema izdali plačilne naloge.

Ugotovili so, da je 62-letni voznik vozil tovorno vozilo s pripetim polpriklopnikom z natovorjenimi osebnimi avtomobili po avtocesti iz smeri Obrežja proti Ljubljani. Pri kraju Medvedjek ni vozil po sredini voznega pasu, ampak je zapeljal preko neprekinjene črte, ki ločuje desni prometni pas od odstavnega pasu. Na tem delu ceste je bilo na odstavnem pasu ustavljeno tovorno vozilo, ki ni bilo označeno, prav tako ni bilo označeno, da se na tem delu ceste opravljajo dela. 42-letni voznik se je v tem času nahajal izven tovornega vozila, kje natančno, policisti še preiskujejo. 62-letni voznik je trčil v ustavljeno tovorno vozilo, ki je prebilo ograjo in se prevrnilo po nasipu. Po nasipu je padel tudi 42-letni voznik. Po trčenju so s polpriklopnika padla tri vozila, vnel se je ogenj in zajel šest novih vozil, naloženih na polpriklopnik.

Požar so gasilci hitro omejili in pogasili. Oba udeležena voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so jima oskrbeli lažje poškodbe.

Avtocesta  je bila v smeri proti Ljubljani zaprta za ves promet do 19.40 ure. Obvoz so urejali policisti in se z različnimi ukrepi trudili zagotavljati pretočnost prometa na obvoznih cestah. V najkrajšem možnem času so do izvoza z avtoceste varno pospremili tudi voznike osebnih vozil, ki so obtičali na avtocesti za mestom, kjer se je zgodila prometna nesreča.