V&F: Začetek kisel, potem sonce do konca tedna

0
166

V teh dneh ne manjka afriške pošiljke oz. saharskega praha. Tako je bilo tudi danes. Pred nami sta dva nekoliko bolj kisla dneva vremena, potem pa do konca tedna sonce in vse topleje. Tudi drugje po Evropi bo toplo. Jutri bo na vzhodu celine malce nad 20 st C. Manj pomladno pa bo na Zahodu, na Iberskem polotoku in v Franciji bodo temperature okoli 15 st C., še kakšno stopinjo manj pa bo na Britanskem otočju.

Ponoči se bodo krajevne padavine nadaljevale, več jih bo v Severnem in Zahodnem delu države. Nastanejo lahko tudi nevihte. Zjutraj pa se bodo pojavljale tudi v osrednjem delu. Drugod bo pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihal veter vzhodne smeri. Mokro jutro bo toplo. Na Primorskem bo okoli 15 stopinj. V Pomurju, na JV Slovenije in v osrednjem delu bo 13. Manj pa od Gorenjske do do Koroške in Štajerske, kjer bo od 8 do 10 stopinj.

Čez dan se bodo krajevne plohe še nadaljevale, razširile se bodo nad večji del države. Krajevno se bodo pojavljali tudi večji nalivi. Najmanj padavin bo zapadlo ob morju. Ponekod bo pihal vzhodni veter. Ponedeljek bo temperaturno prijeten. V večjem delu Slovenije bo okoli 20 stopinj Celzija, na Štajerskem in Koroškem bo 18, še dve stopinji manj bo na Gorenjskem.

Jutrišnji dan ne bo primeren za obisk gora. Prevladovalo bo oblačno in megleno vreme. Pojavljale se bodo krajevne plohe, občasno tudi nevihte. na vrhu Triglava lahko pade tudi nekaj cm novega snega. Pihal bo zmeren veter pretežno južnih smeri. Na 1500 m bo okoli 9, na 2500 m pa 2 st C.

V torek bo pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne padavine. Dež bo do večera večinoma ponehal. Zjutraj bo okrog 10 st C, čez dan okoli 18. V sredo bo spet lepše. V večjem delu države bo delno jasno, nekaj več oblačnosti bo le na Dolenjskem, v Beli krajini in v Posavju. Ponekod bo pihal zmeren SV veter. Najvišje temperature bodo okoli 25 st C. Tudi v četrtek bo sončno in toplo. Še bo pihal SV veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje temperature bodo okoli 23 st C. Sončno in toplo pa bo vse do konca tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj