V&F: Ekozločinci naj odidejo in naj jih kaznujejo

0
656

Še vedno ostaja strupen okus v grlu in priokus po katastrofalnem požaru v Zalogu, a misli in znanja ljudi, ki že leta opozarjajo na ekološko bombo, slednja je prejšnji teden eksplodirala, so še vedno odločnih, zrelih in nesebičnih, nepokvarjenih in zdravih misli in argumentov. Za odločen NE Ekosistemom se je zbralo več kot 500 ljudi. Vseeno pa smo pričakovali več ljudi, saj je strupenjača vsaj pet dni dušila dobršen del Dolenjske in širše. In vprašanje kakšne posledice bo pustila. Te se najverjetneje ne bodo pokazale jutri, pojutrišnjem, pač pa lahko…Tudi na to so opozorili govorci na shodu. Zahtevali so, da odgovorni prevzamejo odgovornost. In teh je kar nekaj.

 

Predstavnik civilne pobude Zalog-Loke Franc Plut je povedal, da je zborovanje pripravila civilna družba, ki jo poleg članov omenjene pobude sestavljajo še Regijsko društvo ekološkega gibanja Ivančna Gorica, Kulturno-politično društvo Svoboda in straški odbor Združenja borcev za vrednote NOB.

Z omenjeno peticijo zahtevajo, da se po katastrofi, ki bo po njihovih besedah imela zaradi po njihovem mnenju nezakonitega delovanja Ekosistemov dolgotrajne posledice, to podjetje odstrani iz njihove doline, je dodal.

Z odstranitvijo tega podjetja bi si radi namreč zagotovili ustavno pravico do čistega okolja, kar bi po mnenju pobudnikov sicer že morali storiti država in občinska oblast, so zapisali v vabilu na protest.