V&F: Goreče tovorno vozilo za več ur zaprlo dolenjsko AC

0
5993

Okoli 9.30 ure se je na dolenjski AC pred izvozom za Trebnje vzhod zgodila prometna nesreča. Pri tem se je tovorno vozilo prevrnilo, zajeli so ga ognjeni zublji. Hrvaški voznik se je še pred izbruhom požara rešil in je lažje poškodovan. Okoli 11. ure so gasilci požar pogasili. Dolenjska avtocesta je bila med Mirno Pečjo in Trebnjem, proti Ljubljani, več ur zaprta. Zaradi gašenja požara so avtocesto v smeri Ljubljane zaradi varnostnih razlogov zaprli, Dars pa je za vozila uredil obvoz. Promet so urejali policisti.

Promet so po prehitevalnem pasu delno odprli ob 14.30, a so avtocesto nato za krajši čas znova zaprli ob 17. uri zaradi dvigovanja prevrnjenega tovornega vozila. Na dolenjski avtocesti je zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče med Mirno Pečjo in Trebnjem vzhod proti Ljubljani še vedno zaprt počasni pas, promet tako poteka po dveh voznih pasovih. Kot opozarja Policija, je pri vožnji mimo potrebna previdnost.

PU Novo mesto ob tem opozarja, da so imeli gasilci in Dars med gašenjem in odstranjevanjem posledic precej težav z vozniki, ki niso upoštevali jasno postavljene prometne signalizacije. Kot so sporočili, se vozniki niso strpno vključevali v promet z dveh pasov na enega (sistem zadrge), prav tako pa so težave povzročali z dodatnim upočasnjevanjem vožnje zaradi opazovanja dogajanja. Zaradi tovrstnih incidentov o morali posredovati prometni policisti.

GRC Novo mesto, PGD Trebnje, Ponikve in Mirna Peč so zavarovali kraj nesreče, pogasili požar, pomagali pri odstranjevanju in prekladanju tovora ter pomagali avtovleki. Cesta je bila v času nesreče zaprta za ves promet. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanega voznika oskrbeli na  kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Delavci DARS-a so poskrbeli za zavarovanje kraja s prometno signalizacijo in očistili posledice nesreče. 

Aktualne informacije v prometu spremljaj na povezavi TUKAJ.