V&F: Zimski dan na JV Slovenije

0
1635

Najbolj zimsko je danes v vzhodni polovici Slovenije. Na območju Novega mesta je zapadlo nekaj centimetrov snega, še več ga je v Beli krajini, na Ribniškem in Kočevskem, kjer je snežna odeja visoka od 15 do dobrih 20 cm. Ker bo sneženje spremljal okrepljen severni veter, bodo predvsem v višje ležečih krajih nastajali zameti. Po nižinah preostalega dela države bo snega le za vzorec, marsikje pa še to ne. Ob močni burji se lahko zjutraj nekaj snežink pojavi tudi v nižjih delih Primorske.

Sreda bo na Primorskem delno jasna in suha, drugod bo oblačno. Predvsem na vzhodu in jugu bo občasno še rahlo snežilo. Temu primerno zimske bodo tudi temperature, občutek mraza pa bo še dodatno stopnjeval okrepljen severni veter. V večjem delu vzhodne Slovenije bo le okoli ničle ali kakšno stopinjo nad njo. Dve stopinji v plusu bosta v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem, na Primorskem, kjer bo pihala močna burja, pa bo okoli 8 stopinj Celzija.

V noči na četrtek se bo rahlo sneženje širilo proti zahodu in se nekoliko okrepilo. Tudi marsikje po nižinah bo lahko zapadlo od 5 do 10 centimetrov snega. Dopoldne bo snežilo, popoldne pa bo sneg po nižinah prehajal v dež. Temperature bodo ostale razmeroma nizke, saj se marsikje ne bodo povzpele nad 5 stopinj Celzija. (Rok Nosan)

TA VEČERNI SNEG 😉

Gepostet von Dolenjskanews am Dienstag, 24. März 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj