nedelja, 28 aprila, 2024
DomaLokalnoV&F: Živele počitnice, podgurski Kitzbühel obratuje

V&F: Živele počitnice, podgurski Kitzbühel obratuje

Naše najmanjše smučišče, Male Brusnice oz. po domače podgurski Kitzbühel, obratuje. Oskrbniki smučišča so minuli konec tedna s kompaktnim oz. umetnim snegom uspeli zasnežiti progo, tako da so tudi zimske počitnice doma lahko odlične. Smučišče, ki leži le na dobrih 200 metrov nadmorske višine, obratuje med 9. in 20. uro. In že prvi dan je bilo zelo živahno. Pa imamo tudi pri nas zimske počitnice. Teren je več kot odličen za učenje prvih zavojev. Tudi letos so začeli s šolo smučanja. Pokličite Boštjana na 070 724 075.

Prav tako so odprte Gače. Urejena je proga B in otroška, za progo za tek na smučeh, je pa premalo snega in bo ponovno urejena ob naslednji priliki. Testi se bodo izvajali v soboto, nedeljo in prazniki na samem smučišču med 8 – 11h. S sabo imejte zdravstveno kartico. Odprta je koča Gače, kjer nudijo prevzem hrane in pijače.

Smučišči obratujeta po navodilih sprejetih koronskih ukrepov:

Uporaba žičnic in smučarskih prog je dovoljena le tistim osebam, ki predložijo negativni test na COVID-19, opravljen v Sloveniji. Po novem pa test za smučanje velja 7 dni in ne več samo 24 ur. Otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev test ni potreben.

Test pa ni potreben za tiste, ki so že bili cepljeni oz. so covid-19 že preboleli in je preteklo več kot 21 dni od opravljenega testa, ne pa več kot 6 mesecev. To velja od 15.2. naprej.

Za potrdilo pa velja pozitiven rezultat hitrega ali PCR testa ali potrdilo od zdravnika o prebolelosti ali potrdilo o cepljenju zoper covid-19.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča