VIDEO: 60 let Vrtca Kekec, najstarejšega v Nm

0
680

Otroci in zaposleni so oktobra obeležili 60 let najstarejšega še delujočega novomeškega vrtca Kekec. Vrtec je pričel delovati 18. oktobra 1960, zaradi povečane potrebe po organiziranem varstvu otrok. Takrat je nosil ime Vrtec Kandija. Že na začetku je bilo v vrtcu 60 otrok, danes jih je 64, v treh skupinah drugega starostnega obdobja.

Letošnje leto nas uči iznajdljivosti. Zaradi izrednih ukrepov ob pojavu epidemije smo praznovali malce drugače, a nič manj zabavno. Z otroki smo se pogovarjali kaj je vrtec in kaj v vrtcu počnemo, spoznavali smo ga z vseh strani in ga narisali z vsemi njegovimi detajli. Del praznovanja je bil video klic; vse tri skupine smo poklicale župana Gregorja Macedonija in ravnateljico Jožico Zec. Z županom smo se pogovarjali o vrtcu in rešili vprašanja otrok, ki odražajo njihovo predstavo o življenju. Seveda praznovanje ni minilo brez glasbe, plesa in slavnostnih tort, ki so jih pripravili v kuhinji vrtca.

VSE NAJBOLJŠE IN SREČNO KEKEC!

Da bi lahko utrinke praznovanja delili tudi z nami, so pripravili kratek filmček. V imenu vseh Vas lepo pozdravljajo vsi zaposleni v vrtcu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj