petek, 29 marca, 2024
DomaZabavaVIDEO: Anja Pavlin & Robert Likar - Meni

VIDEO: Anja Pavlin & Robert Likar – Meni

Pevka indie-pop skupin Tretji kanu in Indigo, Anja Pavlin, ter kitarist legendarne pank zasedbe NIET, Robert Likar, sta v novi skladbi MENI našla presek na videz nezdružljivih glasbenih miljejev. Jevničan in Novomeščanka sta nekega julijskega popoldneva skoraj naključno trčila drug v drugega v (kot ga sama poimenujeta) zavetišču za svobodne muzikante – kopališču Griblje ob Kolpi.

»Se spomniš, kdaj pa kdaj na tisti kraj, deželo Nije?
Kjer sije, žubori, se popotnik s cesto zlije …«

Obojestransko navdušenje nad filozofijo vsega živega (ob kozarčku »Belokranjca« op.) je vzniknil duet. Da si rečnega šumenja in žvrgolenja ne boste le zamišljali, je uvertura v skladbo posnetek s telefona iz prav tistega toplega dne ob Kolpi, ko je skladba Meni tudi nastala.

Risano video zgodbo, ki spremlja skladbo, sta od idejne zasnove, izrisa ozadij, likov, animacije in končne montaže ustvarili grafični oblikovalki in ilustratorki Živa Likar in Irena Režek.

Tehnika le-te je 2D računalniška animacija (mešanica cut-out animacije in klasične animacije). Živa in Irena sta pri video-animacijskih projektih do zdaj sodelovali z Nieti, Martinom Štibernikom, Tretjim kanujem in tudi z različnimi podjetji pri izdelavi animacij za njihove potrebe. V glavni vlogi videospota lahko vidimo potepuškega črnega kužka in njegovo iskanje prostora pod soncem ter »le njegovega« človeka.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča