sobota, 20 aprila, 2024
DomaLokalnoVIDEO: Belokranjski kmet na Brniku pričakal naše zlate - četrte košarkarje

VIDEO: Belokranjski kmet na Brniku pričakal naše zlate – četrte košarkarje

Skoraj odveč je pisati o neverjetnem in največjem uspehu slovenske košarke oz. slovenskega ekipnega športa na svetovnem nivoju. O izrednem uspehu naših košarkarjev sem pisal že pred dnevi. Bravo, čestitke, namreč še pred dobrim mesecem, ko so bili nekateri naši športniki že uvrščeni na olimpijado, za Vas sploh nismo vedeli. Potem pa kvalifikacijsko ‘teptanje’ nasprotnikov in zmagovalni pohod vse do polfinala Olimpijski iger, med najboljše štiri reprezentance sveta in to v športu, ki je takoj po nogometu najbolj priljubljen šport na svetu.

In z vašo igro, slovenski košarkarji, ste nas v Sloveniji podžgali. In čeprav se na koncu ni izšlo za medaljo, ste za večino nas ZLATI!

Iskrenost dokazujemo še s posnetkom, ki nam ga je poslal Matjaž, kmet iz Bele krajine. Matjaž mi je to nedeljo, 9 minut čez polnoč poslal, če vem, kdaj se vrnejo naši pobje domov v Slovenijo. In danes je Matjaž, skupaj z ostalimi Belokranjci bil na Brniku, kjer so pričakali naše šampione. To, delimo z Vami.

Pohvala športnikom, trenerjem in zvestim navijačem. Tudi kmet je pravi podpornik športnikov in tudi kmet je lahko športnik. Kristijan Čeh je ‘kmečki poba,’ (agronom), ki dela na domači – družinski kmetiji in je bil na svojih prvih olimpijskih igrah peti v metu diska, s tem, da je bil najmlajši tekmovalec, pri komaj 22 letih. 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča