četrtek, 28 marca, 2024
DomaZabavaVIDEO: Gal George Gjurin in Poomlad

VIDEO: Gal George Gjurin in Poomlad

Z največjim veseljem se Vam spet oglašam po skoraj petih letih radijskega zatišja. Kot ste nekateri od Vas morda izvedeli iz RTV SLO dokumentarnih filmov “Mi, sever – We, the North”, zadnja leta večinoma delujem v Kanadi, ki je po materi moja druga domovina in kjer uporabljam tudi srednje ime George. Letošnje poletje bom preživel v Evropi – in prav je, da Vam v posluh in zasuk ponudim nekaj povsem nove, še neslišane glasbe, izbrane oz. posnete za Vas – in v slovenskem jeziku, sporoča Gal.

POOMLAD

Prva skladba, ki Vam jo pošiljam v posluh in rotacijo nosi naslov “Poomlad” (besedilo najdete v priponki). Čeprav nas je letošnja pomlad vremensko najbrž precej razočarala, naj vsaj glasba povrne sloves pomladi, svežini in predvsem temu, da bi lahko spet skupaj bolj sproščeno zadihali. V njej najdete zmes sodobnega Torontskega hip-hopa, ki ga je na svetovno tržišče ponesel naš raper Drake, bogato vokalno melodiko, blues in značilno slovensko dromljo. Naslov skladbe ste prebrali pravilno: gre namreč za zloge “po-o-mlad” v refrenu, na tonih Cis – E – Gis.

KAJ SLEDI?

Naslednje za Vas posebej pripravljene poletne radijske single pričakujte v juniju (skladba “Priveži se name”), v juliju (“In še zadnja zvezda vzide”) in avgustu (“Rad imam obe”). Sledili jim bodo jesenski singli.

Skladbo “In še zadnja zvezda vzide”, s katero se v duetu z mojo koncertno sodelavko, mlado pevko in avtorico, Manco Fekonja v duetu odpravljava na letošnji festival MMS – Melodije morja in sonca (Avditorij Portorož, 10. julija 2021), boste prejeli po živi premieri na festivalu, saj nam tako velevajo pravila festivala. Pomenljivi naslov “Rad imam obe” bo na kožo pisan tistim, ki imate rajši malce bolj indie zvok, medtem ko Vas bo “Priveži se name” nežno zazibala v tekočem poletnem ritmu in malce bolj kitarskem bendovskem aranžmaju, v duhu poletnega koncertiranja. Vse tri napovedane tukaj skladbe so v slovenskem jeziku.

Iz vseh naštetih razlogov in okoliščin sem se odločil, da vas najprej presenetim in pozdravim s skladbo “Poomlad”, saj združuje tako današnji nenavadni čas, slovenski jezik in etno glasbeno kulturo, kakor zvoke iz našega urbanega Toronta, podane skozi najnovejšo ameriško produkcijo popularne glasbe.

Hvala za Vaš posluh in 20-letno zaupanje. Zelo se veselim ponovnega sodelovanja z Vami,  Gal George Gjurin.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča