VIDEO: Hud padec Portea, k sreči brez poškodbe hrbtenice

0
896

Kraljevska deveta etapa letošnje dirke po Francije je žal postregla s hudim padcem Avstralca Richieja Portea, ki je utrpel hude poškodbe in končal z dirko. K sreči pa si Porte pri padcu ni poškodoval hrbtenice oz. vretenc. Utrpel je pretres možganov, več odrgnin in modric. Porte je bil v skupini sedmih kolesarjev, ki se je spuščala po klancu navzdol.  Ob tem je podrl še Daniela Martina. Padel je tudi drugouvrščeni Geraint Thomas in si zlomil ključnico. Prav tako je končal z dirko.

Warren Barguil je že dvignil roke na cilju kraljevske etape Toura, a se je veselil prehitro. Fotofiniš je pokazal, da je zmagovalec Rigoberto Uran. V rumeni majici ostaja Chris Froome.

Prvi je na vrh prišel Barguil, ki je oblekel pikčasto majico. Pred zasledovalci, zbranimi okoli rumene majice, je imel približno 15 sekund naskoka. Sledil je težaven in nepredvidljiv spust, žrtev katerega je bil Porte. Pred levim zavojem je zapeljal s ceste, nato pa ga je vrglo čez in je priletel v skale ob cesti. Ob tem je podrl še Dana Martina. Avstralec, eden glavnih Froomovih konkurentov, se je ob hudem padcu poškodoval in končal Tour. Padel je pri hitrosti 72,5 km/h. (MMC)

https://www.youtube.com/watch?v=vDZDwlX8Knk

https://www.youtube.com/watch?v=UuNWGEnK-pg

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj