VIDEO: Jože Barbo – skromen človek, velik strokovnjak

0
4881

V petek sem s svojo ekipo POP TV televizijskih prijateljev delovno preživel v naših koncih, na Dolenjskem. Med drugim smo bili na koncu čudovite vasi Mali Kal, občina Mirna Peč. In sicer na domačiji Barbo, kjer družina že desetletja z negovanjem, nasveti in vzgojo, skrbi, da imamo na domačih vrtovih zasajena krasna drevesa. Na domačiji imajo Drevesnico Barbo, kjer vzgajajo in negujejo sadike tako sadnih kot drugih dreves.

Vreme je bilo ne glede na svojo žalostno podobo, za naše projekte odlično, ambient in domačnost Barbotovih pa vrhunsko. Še dobro, da smo sploh kaj posneli.  😉

Pristnost in toplina Mire in Jožeta, sta pregnala meglo in tudi ivje, bili smo namreč nekje na meji teh vremenskih dogajanj. Da nas ni preveč zeblo je Mira razvajala s toplimi kifeljčki, s kuhančkom, prijaznostjo. Jože, je pa itak skrbel v stari hiši za t.i. ‘cepivo’ in vse ostalo kar smo potrebovali. A vseeno mi je bilo v veliko veselje in želji po novem poznavanju o skrbi za drevesa posneti pogovor z Jožetom. In to sem tudi storil. S strokovnjakom, sicer neverjetno preprostim, prijetnim možakarjem, sem se pogovarjal o sadikah, ponudbi, skrbi za drevesa v tem skoraj že zimskem času. Čeprav je hladneje, zemlja še ni zmrznjena.

In kdo lahko bolj primerno ravno z mladikami, ki so občutljive, ranljive in življenja polne? Zagotovo Jože, slednje dokazuje že desetletja. Prisluhnite.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj