VIDEO: Krt in Mine led

0
201

Dolenjski glasbeniki ustvarjajo in to zelo dobro. Že v času korone, ko so jim ukrepi prekrižali številne nastope so nam ponudili odlično glasbo, ki jo cenijo po vsej Sloveniji in na radijskih postajah, kjer cenijo slovensko ustvarjanje t.i. popularne glasbe.

V teh dneh je svoj tretji singel izdal prekaljeni glasbenik Andrej Barbič − KRT. Pesem Mine led govori o spominu in da so vanj zapečeni taki in drugačni vzorci naših prednikov, ki jih sami bolj ali manj nezavedno prenašamo iz roda v rod.

»Ko znaš demone, ki živijo na tej senčni strani naše biti poimenovati, se z njimi pomiriti in jih sprejeti kot del življenja, lahko zadihaš svobodneje« je mnenja KRT. Glasbeno ustvarjanje pa »je ključ do razčlenitve tega kroga, ozdravitve telesa in duše, sprožilec in posledica uničenja, čiščenja in radosti.»

Glasbenik Andrej Barbič  KRT prihaja iz Dolenjskih Toplic in je član mnogih rockenrol-punk zasedb (Podžlejbn, Tavžntroža, Stara šula, El Kachon), zadnje dve leti pa s skladbami Triler 7, Človek spomina, ter  zadnjo – Mine led stopa po samostojni avtorski poti.

Že naslov novega singla MINE LED ima pozitivno konotacijo – da vse mine – tudi ledena obloga, ki v drugačnem, tekočem agregatnem stanju utira poti novim začetkom in novemu rojstvu. Vse do KRTU dodane osebe − potomke Agnes, ki kot njegovo glasbeno ustvarjanje živi neko čisto svoje življenje.

Glasba, besedilo, vokal: Andrej Barbič − KRT
Akustična in električna kitara: Borut Perše − Hefe
Bas kitara, klaviature: Dejan Slak − Sleyk
Bobni: Marko Grubar
Spremljevalni vokal: Anja Pavlin
Aranžma, producent, mix: Igor Ilić
Mastering: Darius van Helfteren (Amsterdam Mastering)
Producent in režiser videospota: Maj Valerij
V videospotu igrajo tudi Krtova hčerka Agnes, partnerka Tjaša Zupančič in njegov stric Albin Barbič.

Skladba je izšla pri produkcijski hiši in založbi INJA MUSIC RECORDS iz Novega mesta (Igor Ilić, Anja Pavlin)