VIDEO: Miha Srebrnjak, smeli mladenič in Vaš glas

35700
2460

Morda ste nekateri presenečeni, spet drugi ne, ko vam pišem, je zapisal Miha Srebrnjak, doma iz Dolenjega Suhadola na Dolenjskem. Miha, ki je pred leti uspešno zaključil srednjo šolo, je slep. A za prihodnost slepih mu ni vseeno. Miha ima neverjetno voljo in željo in v pismu nadaljuje:  

‘Pred nekaj dnevi sem se prijavil na projekt z  imenom ‘Holman Prize’, ki poteka v ZDA. Projekt je namenjen izključno slepim in slabovidnim po vsem svetu, omogoča pa dodatno finančno pomoč slepim osebam za njihove ideje (vsako leto trem slepim izplačajo skupno 25.000 dolarjev nagrade). Seveda nisem dolgo okleval, ko sem dobil obvestilo, da bo ta izbor tudi letos in sem prijavil tudi jaz svojo idejo. Včeraj pa sem videl, da so tudi mojo idejo uvrstili na seznam za prejem te nagrade. Tako sem med 100 slepimi edini iz Slovenije, ki kandidira za Holmanovo nagrado v letu 2019.  

In zakaj vam pošiljam to sporočilo? V sklopu projekta je moral vsak posneti kratek video in predstaviti svojo idejo. Da bi se lahko uvrstil v naslednji krog, pa potrebujem vašo pomoč. Poleg sodnikov štejejo tudi ogledi posnetka in všečki na youtubu. Če je več všečkov,  je seveda to odlična iztočnica za preboj v naslednji krog. Zato se obračam na vas, če želite podpreti mojo idejo, si vzemite 2 minuti časa in všečkajte spodnji video.’

In mi so ga že, všečkali. Pa Vi cenjeni bralci?

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj