VIDEO: Mraz bo popustil, sneg še ne, nevarnost poledice

VIDEO: Mraz bo popustil, sneg še ne, nevarnost poledice

-
1 814

Začela se je bela pomlad in vsaj še dan, ali dva bo bela. Na Dolenjskem še vedno sneži. Ponoči bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo rahlo snežilo, le na skrajnem SV bo prevladovalo suho vreme. Na Primorskem bo sneg do jutra postopno prešel v dež, zato bo velika nevarnost poledice. Kasneje lahko sneg preide v dež tudi na JV Slovenije.

Jutro bo občutno toplejše kot prejšnje dni. Na Primorskem bo okoli ničle. Drugod po Sloveniji bo od -7 do -4 stopinje. Sprva bo suho, popoldne pa bo na Primorskem začelo deževati, na Gorenjskem, Notranjskem in v osrednji Sloveniji pa bo še dovolj hladno za sneg.

Mraz bo nekoliko popustil. In po dolgem času bodo temperature blizu ničle, ampak še vedno pod lediščem, v večjem delu Slovenije bo okoli -2 stopinji. Topleje pa na Primorskem, kjer bo od 2 do 5 stopinj Celzija.

V gorah bo jutri prevladovalo oblačno vreme, pihal bo JZ veter. Večinoma bo suho, le ob dinarski pregradi bo občasno rahlo snežilo. Že danes se je v gorah močno ogrelo, še topleje bo jutri, a temperatura bo ostala nekaj stopinj pod lediščem. Nevarnost proženja snežnih plazov je trenutno 2. stopnje.

V soboto bo prevladovalo suho vreme, le v južni Sloveniji bo popoldne občasno rahlo deževalo. Zjutraj bo -3, čez dan okoli ničle. Nedelja bo suha in še nekoliko toplejša, kakšno stopinjo več in nove padavine pa pričakujemo v začetku novega tedna, po nižinah bo deževalo.