četrtek, 18 aprila, 2024
DomaSlovenijaVIDEO: Ne, to ni Mars, pač pa saharski prah ;)

VIDEO: Ne, to ni Mars, pač pa saharski prah ;)

Medtem ko na JV Slovenije nismo zaznali zajetne pošiljke puščavskega prahu oz. saharskega peska, je bilo že v Ljubljani in na zahodu Slovenije povsem drugače. Na JV Slovenije je bilo namreč še vedno bolj v odtenkih sive, medtem ko je bilo nebo na zahodu bolj oker, oranžne barve oz. nekaj podobnega.

Namreč dobršen del Evrope je pod oblakom puščavskega prahu, ki so ga prinesli južni vetrovi z območja Sahare. Tudi pri nas se je oblačnost popoldne in zvečer obarvala v pastelne barve. Povsem oranžni pa so bili v ponedeljek ponekod v Španiji, Franciji, na Portugalskem, na zahodu Nemčije in v Švici. Po vsej verjetnosti bo tudi tokrat omenjeni prah veter odnesel vse do Skandinavije. Tistih nekaj kapelj v Sloveniji, ki bodo ponoči predvsem na Koroškem in Štajerskem, pa bodo povzročile predvsem negodovanje lastnikom temnejših jeklenih konjev, če jih seveda nimajo v ‘štalci.’ 😉

Sicer smo o saharskem pesku že večkrat pisali, pa vendar zimska pošiljka je vsaj nad Evropa nekoliko manj zdrava v zimskem času, ko po Evropi kurimo, kot v toplejših letnih časih in ni dodatnega ogrevanja in s tem onesnaževanja.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča