VIDEO: Neurje povzročilo veliko škode

0
791

Nevihtna supercelica, ki je v ponedeljek pustošila po Sloveniji, je največ škode povzročila na Ribniškem in Kočevskem. Uničen je celotni pridelek, polomljenih je več dreves, razkrite so bile številne stavbe. Na območju Velikih Lašč so zaradi količine toče aktivirali zimsko službo.

Kot so zapisali na kočevski občini, je lomilo veje, podiralo drevesa, odkrivalo strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Glede na poročanje lokalnega radia, je na mestnem pokopališču Kočevje podrlo več smrek in poškodovalo spomenike.

Na delu je bilo sto gasilcev z 19 vozili, dvema avtodvigaloma in avtolestvijo. Gasilci so črpali vodo iz kletnih prostorov približno 12 objektov ter začasno prekrili in zaščitili poškodovane strehe. Čistili so tudi ceste in prehode, saj je bilo podrtih več dreves. Veter in silovit naliv pa sta zamašila odtoke, tako da se je voda nato zbirala na cestiščih. Razmere so se umirile po polnoči.

Neurje z močnejšimi nalivi in sunki vetra ter točo je povzročalo škodo tudi ponekod drugod. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je bilo v občinah Borovnica, Brezovica, Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Jezersko, Kočevje, Ribnica, Velike Lašče, Vrhnika in Žiri skupno 92 z neurjem povezanih dogodkov.

(video: Rok Nosan/poplavljeno polje pri Kočevju)

https://www.facebook.com/rok.nosan.14/videos/1204475539760205/

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj