VIDEO: Pretep s palicami, vlomilci po orožje, nasilneža pridržali

0
1354

VIDEO: Posredovali zaradi pretepa

Minuli petek, 5. avgusta okoli 18.30 so brežiške policiste poklicali na pomoč iz naselja Gazice, kjer naj bi prišlo do pretepa med več osebami. Policisti so vzpostavili javni pred in mir in enemu kršitelju odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Štirim udeležencem pretepa bodo zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Do vnovičnega pretepa med sprtima stranema je prišlo le dva dneva kasneje, v nedeljo. Tokrat so se pretepali pred enim izmed bencinskih servisov na območju Krškega, prav tako s palicami. V redakcijo smo prejeli posnetek pretepa.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Novo mesto so 6. 8. okoli 20.30 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Ugotovili so, da je pijan
večkratni kršitelj razbijal po stanovanju in žalil družinske člane. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

V noči na prejšnji petek je v Gorenji vasi pri Mirni nekdo vlomil v delavnico ob stanovanjski hiši in odtujil več kosov orožja. Okoliščine policisti in kriminalisti še preiskujejo.

V Novem mestu je v noči na 5. 8. nekdo iz skladiščnih prostorov podjetja odtujil okoli 50 m2 keramičnih ploščic.

Med 28. 7. in 7. 8. je na Košenicah neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil
zlat nakit.