sobota, 13 aprila, 2024
DomaLokalnoVIDEO: Prvenec Plateau - Nič vedeti

VIDEO: Prvenec Plateau – Nič vedeti

Iz dolenjskega glasbenega bazena Lotos Music prihaja nova skupina s prvencem. Novomeška skupina Plateau se predstavlja s prvim singlom “Nič vedeti.” Melodično srečna in razgibana pesem v svojem bistvu skriva zgodbo previsokih pričakovanj, razočaranj, prenizkega samospoštovanja in trajne psihološke rane za nekoga, ki raje ne ve nič, kot pa da še enkrat poskusi in se opeče.

Skupino Plateau sestavljajo 4 mladeniči, ki so svojo strast do glasbe povezali na novomeški gimnaziji. Svojo zgodbo so začeli pisati že leta 2018, vendar takrat še pod imenom Gšprnžmrtn – tako imenovani trio, ki so ga sestavljali Gašper, Anže Repovž in Martin. Na enega izmed koncertov, kjer so preigravali zgolj priredbe, so v goste povabili Andreja, ki se je z njimi odlično ujel, in tako se je začelo pisati novo poglavje skupine.

VIDEO: Prvenec Plateau - Nič vedeti
Plateau oz. po domače Plato 😉

Z željo po ustvarjanju avtorske glasbe so se fantje odločili, da posnamejo album. Po nekaj začrtanih smernicah so zavihali rokave in tako v prvem letu ustvarjanja uokvirili že 13 avtorskih pesmi, ki so jih imeli širšemu občinstvu čast tudi predstaviti na njihovem prvem samostojnem koncertu na dogodku V petek zvečer.

V letu 2021 so se udeležili tekmovanja Špil Liga, ki ga organizira Kino Šiška. V prvem delu tekmovanja so osvojili prvo mesto po izboru žirije in po mnenju gledalcev ter dobili nagrado za najboljše besedilo avtorske pesmi Neimenovana. V polfinalu je bil rezultat identičen, kar pomeni, da so se uvrstili v finale, ki se je odvijal 22.6. 2021 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tudi na finalu so žirijo ponovno prepričali, a bili po izboru poslušalcev, ki so jih imeli na koncertu očitno največ, šele tretji (smeh, jok, razočaranje). Tako so se morali na koncu zadovoljiti s še vedno odličnim drugim mestom.

Plateau družina (INSTAGRAM) :

Gašper Turk – glavni vokal, električna kitara,
Martin Koncilija – bas, spremljevalni vokal,
Aljaž Ogulin – bobni,
Andrej Kaferle – klaviature

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča