VIDEO: Še bo mokro, ponekod zelo

0
533

Prva polovica poletja je večjemu delu Slovenije prizanesla z neurji in vročino, sedaj pa izgleda kot da hoče vreme vse skupaj nadoknaditi. Tudi danes so predvsem v južni Sloveniji nastajale močne nevihte, podobno vreme bomo imeli tudi jutri. V Piranu je najmočnejši sunek vetra dosegel hitrost kar 122 kilometrov na uro. Najhujši nalivi so se sicer zgodaj popoldne pojavljali na Ilirskobistriškem, kjer je v kratkem času padlo do 70 litrov dežja na kvadratni meter. Zaradi napovedanih neurij bodo večji trgovski centri nocoj omogočili brezplačno nočno parkiranje.

Padavin bo veliko, v večjem delu Slovenije lahko do srede pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter.

In če nas hladna fronta v poletnem času običajno preide v enem dnevu, pogosto je dogajanja konec celo v nekaj urah, se je tokratna fronta praktično ustavila “na Alpah” in njen vpliv bomo čutili kar tri dni. V večjem delu Evrope bo v naslednjih dneh sončno in suho, nekaj dežja pa bo na Irskem, Škotskem ter v Skandinaviji.

V prvem delu noči bo še obilno deževalo, ob nevihtah se bodo pojavljali močni nalivi, zato bodo lokalno močneje narasli hudourniki in manjši vodotoki. Pojav krajevnih neurij s točo je v nočnem času malo verjeten. V zgodnjih jutranjih urah bodo padavine prehodno oslabele, ob zori pa se bo dež na zahodu ponovno okrepil. Torkovo jutro prave svežine ne bo prineslo. Sploh na Primorskem bodo temperature precej visoke, do 20 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije bo od 17 do 18 stopinj, nekoliko manj, 14, bo v Alpskih dolinah. Dopoldne bo več dežja v zahodni polovici Slovenije, popoldne pa se bo težišče padavin preselilo na vzhod, še bodo nastajali močni nalivi in zvečer ter v noči na sredo bodo lahko močneje narasle tudi večje reke na jugu in vzhodu države. Vročine ne bo. Na Primorskem bo okoli 26 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije bo okoli 23 stopinj, nekoliko manj bo v Alpskih dolinah, kjer bo pod 20 stopinj Celzija.

Izlet v gore vam odsvetujemo, saj bo oblačno in megleno vreme s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. V sredogorju bo vetra malo, v visokogorju bo pihal zmeren južni veter, zvečer in v noči na sredo pa bo povsod zapihal SV, počasi se bo hladilo.

Oblačna in deževna bo tudi sreda. Padavine bodo pogostejše in nekoliko obilnejše v vzhodni polovici Slovenije, na zahodu bo dežja malo, na Primorskem in ob zahodni meji bo večinoma suho z nekaj sonca. Pihal bo severni veter, na Primorskem burja, hladno bo. V četrtek zjutraj in dopoldne bo na vzhodu še rahlo deževalo, drugod bo suho a precej oblačno. Popoldne bo nekaj sonca povsod, bodo pa nastajale plohe, nekoliko topleje bo. Imamo pa dobre novice za konec tedna. Čaka nas večinoma sončno in suho vreme, le tu in tam bo nastala kakšna popoldanska nevihta. Temperature pa poletne, saj se bo v večjem delu Slovenije ponovno ogrelo do 30 stopinj Celzija.

VIDEO: ponekod že dobro zliva (LJ)

VIDEO: ponekod že dobro zliva (LJ)

Gepostet von Dolenjskanews am Montag, 3. August 2020

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj