VIDEO: Sneg tudi na Dolenjskem

4
1360

Ja, sneg je najprej pobelil Prlekijo. Okoli 20.30 ure pa je začelo snežiti tudi na Dolenjskem. Količina snega bo majhna oz. do največ 2 cm., kar je izredno veliko, glede na minulo zimsko dogajanje 🙂

Vsekakor previdno na cestah, saj je nevarnost poledice.

Že v naslednjih urah pa lahko pričakujemo snežinke tudi drugje po Sloveniji. Na JV Slovenije ga pričakujemo okoli 2 cm.

Vse kaže, da bo nekaj snežink priplesalo na Koroško, Štajersko, Dolenjsko, Belo krajino in v osrednji del Slovenije. V Ljubljani bo predvidoma snega naletavla med 23. in 2. uro zjutraj. Bo pa še vedno pihal veter severnih smeri, na Primorskem burja.

V krajih, kjer bo veter najmočnejši, bo tudi najbolj jasno. Najhladneje bo na jugovzhodu in severozahodu Slovenije, kjer bo 4 stopinje pod ničlo. Od Pomurja do Ljubljanske kotline bo od -2 do -1, medtem ko bo na Primorskem od 0 do 4 stopinj. Že dopoldne bo veter razpihal oblačnost, zato je pred nami še en zelo sončen dan. Popoldne in proti večeru pa bo veter počasi le slabel.

Bodo pa kljub obilici sonca dnevne temperature nižje od današnjih. V večjem delu Slovenije bo okoli 4 stopinje, do 6 stopinj bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, medtem ko bo najtopleje na Primorskem, do 11 stopinj Celzija.

Pred nami je še en zelo jasnem dan, ki pa bo za obisk najvišjih gora vseeno nekoliko manj primeren. Še vedno bo pihal močan veter severovzhodnih smeri, ki bo skrbel za občutek še nižjih temperatur, ki bodo že tako ali tako kar precej pod ničlo. Na 1500m bo -5°C, kilometer višje 9 pod lediščem.

Petkovo jutro bo oblačno in megleno. Temperature se bodo spustile do 5°pod ničlo na izpostavljenih legah še nižje. Čez dan se bo postopno razjasnilo in ogrelo do 2°C. Zadnji dan leta bo zjutraj zelo hladno in megleno, ponovno lahko pričakujemo temperaturni obrat. Tudi v prvih dneh novega leta bo najtopleje na nekoliko dvignjenih predelih in na Primorskem. Prvi delovni dan v novem leteu, torej 3. januarja, pa kaže na snežinke.

 

 

4 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj