torek, 21 maja, 2024
DomaVremeVIDEO: Tornado pri Ilirski Bistrici razkrival strehe, podiral dreves, infrastrukturo

VIDEO: Tornado pri Ilirski Bistrici razkrival strehe, podiral dreves, infrastrukturo

V zadnjem poletju smo v Sloveniji priča številnim vremenskim ekstremom, ki jih sicer večkrat vidimo v tujini. In današnje udrihanje vremena je poskrbelo še za tornado, ki je okoli 20. ure pustošil na območju Ilirske Bistrice. Po do sedaj znanih podatkih je odkritih ali poškodovanih enajst streh. Posredujejo gasilci vseh gasilskih društev v občini Ilirska Bistrica, člani OŠCZ Ilirska Bistrica, ter delavci Cestnega podjetja Koper in Elektra Primorska. Po o podatkih občinskega poveljnika CZ se trenutno izvaja sanacija na 15-ih objektih ki imajo več ali manj poškodovana ostrešja.

Na postaji Koseze pri Ilirski Bistrici je bil najmočnejši izmerjen sunek vetra 107 km/h, poroča Agencija za okolje (Arso).

Kot je za 24UR ZVEČER povedal Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite, so štiri hiše v vasi Koseze popolnoma odkrite, kar pomeni, da so odtrgana ostrešja. Iz teh hiš so bili ljudje evakuirani. Bojim se, da bo poškodovanih streh in intervencij do jutra še veliko več. Šestan je bil v času tornada v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Sicer pa je tornado, čeprav je pustošil v ozkem pasu, povzročil škodo tudi na ostali infrastrukturi. Na terenu so vse pristojne službe, ki odpravljajo nastale posledice ujme.

(VIDEO: METEOINFO Slovenija/Jernej Štembergar)

(VIDEO: ARSO/ Klemen Bergoč)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča