VIDEO: Torul in You won

0
37

Zasedba Torul je ob vstopu v festivalsko koncertno sezono obelodanila drugi singel, ki nosi naslov You Won. Po singlu Explain se nova pesem še bolj spogleduje z indie pop zvokom, za kar je delno zaslužna tudi v njihovo glasbo na novo vpeljana bas kitara, ki subtilno, a opazno osveži njihov zvok.

Glavni subjekt pesmi je oseba, ki v svojem okolju, v mestu, kjer je odraščala in se šolala, ni uspela najti prihodnosti oziroma pozitivnega utripa. Dolgo časa smo poslušali sicer dokaj upravičeno tarnanje o teh stvareh, a premikov ni bilo; nato je ta oseba nekega dne dejansko zapustila matično domovino in s tem sebi izpolnila tako dolgo želeno spremembo – zmagala je, sama zase. Zanjo je bila to malodane pot iz destrukcije v ponovno rojstvo.

Videospot je nastal večinoma v digitalnem okolju, koncept in izvedbo sta si zamislila pevec skupine Maj Valerij in producent Torulsson. V svoji nadrealistični abstraktni arhitekturni formi tako združuje zvočno in vizualno izkušnjo kot eno in zgodbo podaja indirektno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj