sobota, 2 decembra, 2023
DomaZabavaVIDEO: Tretji kanu - Naj me odnesejo

VIDEO: Tretji kanu – Naj me odnesejo

Naj me odnesejo je nova pesem Tretjega kanuja, ki govori o novih začetkih, hrepenenjih in priložnostih. Avtor besedila Jan Medle razloži, da je skladba nastala tudi kot odziv na minulo obdobje, ki je vsakega posebej preizkušalo po svoje. V prihodnost pa člana zasedbe Tretji kanu − pevka Anja Pavlin ter pevec in kitarist Jan Medle zreta z optimizmom. “Saj vedno posije sonce,” še dodata.

»Ni važno, v kakšni obliki se nekaj v življenju konča, lahko gre za konec nekega obdobja, pomemben mejnik, zasuk vrednot … Vse to je čas za nove priložnosti in transformacije. Minulo obdobje sem notranje doživljal kot slačenje in odpadanje balasta, izluščanje bistva. Narava, gozd je v skladbi metafora za mir, čistost, zatočišče, nasprotje mojim občutkom, ki so včasih, kot bi kričal sredi prometne ulice, kjer te nihče ne sliši in vsi hodijo mimo tebe. Ko sem se začel poglabljati vase, se je začela tiha osvoboditev, tudi od tistih, ki so ta klic preslišali.« Jan Medle

Besedilo ima kljub značilno Kanujski melanholiji pozitivno konotacijo, saj sladkosti življenja sestavljajo vse pod-plasti našega bivanja. Tudi misel, da je svet za oba skorajda prevelik, pravi Anja Pavlin.

Glasba: Tretji kanu
Besedilo & kitare: Jan Medle
Pojeta: Anja Pavlin & Jan Medle
Bobni: Žiga Dobravc (posneti v studiu LOTOS MUSIC @lotosmusicproduction)
Bas: Peter Penko
Klaviature: Dejan Slak
Produkcija, programiranje, mix, aranžiranje: Peter Penko
Mastering: Torulsson @808 Mastering

Videospot za skladbo je bil posnet na Otočcu in v okolici gradu Struga.
Video produkcija: @Super Lunar video, Simon Fugina
Fotografije: Peter Penko

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča