sreda, 29 marca, 2023
DomaLokalnoVIDEO: V Policiji zaposlujejo

VIDEO: V Policiji zaposlujejo

V zahtevnih časih, ko marsikaj ni več samoumevno, se vsak posameznik in družba kot celota še toliko bolj zavedamo, da je varnost ena temeljnih človeških dobrin, ki jo je potrebno ohranjati in nadgrajevati.

Naše delo, s katerim policisti prevzemamo odgovornost za varnost v družbi, je zahtevno, a tudi lepo in pomembno. Je poslanstvo s plemenitim ciljem pomagati ljudem in skrbeti za upoštevanje zakonov.

Gotovo se vsi skupaj strinjamo, da želimo živeti v varnem okolju, kjer visoko stopnjo varnosti zagotavljajo predani in usposobljeni policisti in policistke, kriminalisti in kriminalistke. Prepričani smo, da je potrebno za dosego tega cilja za poklic policista navdušiti mlade iz naše regije, ki poznajo to okolje, ljudi in posebnosti regije.

Na policiji se zavezujemo, da jih bomo usposobili, da bodo postali odgovorni varuhi reda in miru, zavezani dobremu in skrbi za drugega. Pomanjkanje kadra v policiji tako ni težava samo policije, ampak celotne skupnosti. Na PU so pripravili uvodni predstavitveni film, saj želijo nagovoriti kar največ mladih, ki v tem času sprejemajo pomembne življenjske odločitve o izbiri poklica, Janez Ogulin, direktor PU Nm.

Informacije o višješolskem študiju po programu Policist in o možnostih zaposlovanja v policiji so na voljo tudi na spletni strani policije TUKAJ.

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno